AÇIK HAVA SİNEMA AKŞAMLARI BAŞLIYOR

GÜNCEL

AÇIK HAVA SİNEMA AKŞAMLARI BAŞLIYOR

Sapanca Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen "Açık Hava Sinema Akşamları" 29 Ağustos Cumartesi akşamı start alıyor.

VATANDAŞLARIMIZA BİR NEBZE OLSA DA MORAL VERMEK

Korona virüs salgını nedeniyle devam eden kontrollü sosyal hayat döneminde vatandaşların yaz akşamlarını eğlenceli hale getirmeye çalıştıklarını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Açık hava sinema akşamları 29 Ağustos Cumartesi akşamı 120 filmiyle Kırkpınar Amfi Tiyatroda halkımızla bulaşacak. Covid-19 tedbirleri nedeniyle sosyal aktivitelere uzak kalan vatandaşlarımıza bir nebze olsa da moral vermek amacıyla sosyal mesafe kuralına uyarak düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize tüm halkımız davetlidir" dedi.

Tarihi filmler kesinlikle izlenmeli Etkinliğin ilk gününde gösterimi gerçekleştirilecek olan 120 isimli film hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özen, "Tarihi filmlerin kesinlikle izlenmesi taraftarıyım. Ne olursa olsun bu film gençlere mutlaka izletilmeli. Herkes çocuklarına bu filmi izletmeli. Vatan için zamanında nelerle mücadele edildiğini öğrensinler. Bu ülkenin nasıl kurtarıldığını bilmemiz için örnek bir film olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Amfi tiyatroya girmeden önce gelen her kişinin ateşlerinin ölçüleceği ve maskesiz girişin kesinlikle mümkün olmayacağını belirten belediye yetkileri etkinlikler kapsamında 29-30 Ağustos saat 20:30 120, 5-6 Eylül saat 20:30'da Dondurmam Gaymak, 12-13 Eylül saat 20:30'da ise Babam ve Oğlum isimli filmlerin gösteriminin gerçekleştirileceğini belirtti.

DONARAK ŞEHİT OLAN ÇOCUKLARIN ACI ÖYKÜSÜ

120 filminin içeriği; Rus güçlerine karşı sınır cephesinde savaşan ve cephanesi tükenen sınır birliğine cephane götürmek üzere gönüllü olan, zorlu kış koşullarında cephaneyi birliğe ulaştıran 120 kahraman çocuğun hikayesi anlatılıyor. Filmde, 120 kahraman çocuk ve yanlarındaki askerlerden 98'inin donarak şehit oluşunun acı öyküsü yer alıyor. Film, annelerini gözleri yaşlı, geride bırakan bu çocukların gerçek hikayesini anlatıyor.