CHP'Lİ ÜYELER SORUNLAR İÇİN SASKİ'DE

SİYASET

CHP'Lİ ÜYELER SORUNLAR İÇİN SASKİ'DE

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca Belediye Meclis Üyeleri SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci'yi ziyaret ederek, Sapanca'daki altyapı ve içme suyu problemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

CHP'li meclis üyeleri Nihat Arda Şahin, Şevki Burak Koç ve Müjgan Gençer, SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci'yi makamında ziyaret etti.

Grup adına açıklamada bulunan Arda Şahin ziyareti, Sapanca'da son günlerde içme suyu, altyapı ve kanalizasyon şikayetlerinin artması, su borularının asbest olması, eskimesi ayrıca kayıp kaçak oranının yüksek oranda olması sebebiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

İçme suyu ve kanalizasyon altyapısının yenilenmesini talep ettiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"SASKİ'nin 1 milyar 249 milyon 311 bin 47 lira 9 kuruş borcu olduğunu ögrendik. Ayrıca Sapanca için 2040 yılına kadar 200 bin nüfusa göre düşünülmüş projenin hazır olduğunu ve 40 milyon liraya mal olacağı bilgisini aldık. SASKİ'nin borcunun bu kadar yüksek olmasını anlamıyoruz, su cenneti Sapanca'mızın altyapı, kanalizasyon ve içme suyuna bir kuruş yatırım yapılmamasını kabul edemiyoruz. Bu arada Sapanca SASKİ'de görevli arkadaşlarımızın gece gündüz demeden imkanları dahilinde çözüm üretmeye çalıştıklarına kendi gözlerimizle şahidiz. Havası, suyu, gölü, yaylaları ve ormanlarıyla cazibe merkezi olmaya aday Sapanca'mızın altyapı probleminin ivedilikle Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülmesi gerektiğini söylüyor ve istiyoruz.

Ziyaretimizi kabul edip, sorunlarımızı dinleyen, bilgilerini ve projelerini bizlerle paylaşan değerli SASKİ Genel Müdürümüz İlyas Demirci'ye teşekkür eder, saygılarımızı sunarız."