SAPANCA'DA KAPSAMLI DENETİM

GÜNCEL

SAPANCA'DA KAPSAMLI DENETİM

Koronavirüs vakalarının artması sonrası İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında ülke genelinde kapsamlı denetimler devam ediyor.

Koranavirüs tedbirleri kapsamında Sapanca'da gerçekleştirilen denetimlere Kaymakam Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Özcan Özen'in yanı sıra, emniyet ve zabıta ekipleri katıldı.

Denetimlerde, vatandaşların güvenli için koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, ''Kurallara uymak noktasında zaman zaman havaların sıcaklığı ile konsantrasyon eksikliği olduğunu görüyoruz. Yeniden konsantrasyonu artırmak adına bu denetimlerin yapılması son derece faydalı olacağına inanıyorum. Bugün yaptığımız denetimlerde maske duyarlılığının yüksek olduğunu gördük. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için dikkat etmeliyiz'' şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Özcan Özen ise ''Önümüzdeki günlerde daha büyük kısıtlamalar ile karşılaşmamak için normalleşme dönemi kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Bu noktada hemşehrilerime bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım'' dedi.

Denetimlere Sapanca Emniyeti ve Belediye Zabıta ekipleri katıldı. Sapanca Zabıta Müdürü Suat Balkaya, İlçe genelinde yapılan denetimlerin tüm lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay ocakları berber,  güzellik merkezleri, elektronik oyun yerleri ve durakları kapsayacak şekilde sabahın erken saatlerinde başladığını aktardı.

Müdür Balkaya ''Halkımızın özellikle maskeye çok büyük bir şekilde riayet ettiklerini görmek, iş yerlerinde genel olarak alınmış olan tedbirlerin büyük bir kısmının yerine getirilmiş olduğunu görmekten mutluyuz. Bu yaptığımız denetimler de amacımız hemşehrilerimizin rehavete kapılmasının önüne geçmektir. Gördüğümüz kadarı ile hemşehrilerimiz bilinçli.  İnşallah bu salgın sıkıntısından ülkemiz ve tüm dünya en kısa zamanda kurtulur'' diye konuştu.