AK PARTİ'DE NEFESLER TUTULDU

SİYASET

AK PARTİ'DE NEFESLER TUTULDU

AK Parti İlçe Kongrelerine 2 Eylül'de Kaynarca ilçesi ile başlayacak. 6 Eylül'de ise Sapanca kongresi gerçekleşecek. Kritik kongreler öncesinde aday belirleme çalışmalarında sona gelindi.

Adalet ve Kalkınma Partisi, pandemi öncesinde ertelediği ilçe kongrelerine 2 Eylül'de Kaynarca ilçesi ile start verecek. 16 ilçede yapılacak olan kongreler 4 hafta sonunda da 4 Ekim'de Karapürçek kongresi ile sona erecek.

Kongreler öncesinde AK Parti'de aday belirleme çalışmaları ise tüm hızı ile devam ediyor. Ankara'da hareketli günlerin yaşandığı partide, devam edecek başkanlar ve yeni adaylar değerlendiriliyor. Özellikle merkez ilçelerde AK Parti işi sıkı tutuyor. Merkez'de Serdivan'da Burak Erken'in yeniden aday gösterilerek görevine devam etmesi bekleniyor. 31 Mart seçimleri öncesi atama ile Erenler İlçe Başkanı olan Beşir Doğrusever ve 2017'de görevi Ethem Çınar'dan devralan mevcut Arifiye İlçe Başkanı Ali Başar için de bir sorun gözükmediği ve görevine devam edeceği gelen bilgiler arasında.

AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel ve Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir'in de yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.

5 Eylül'de kongreye gidecek olan Adapazarı'na ise mevcut başkan Metin Kurtuluş, özel sebeplerinden dolayı yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştı. Kurtuluş'un ardından Adapazarı'nda kimin aday gösterileceği konusunda ise titiz bir çalışma yürütülüyor. AK Parti'nin Adapazarı ilçe başkan adayının 1 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

ADAYLAR NASIL BELİRLENİYOR?

AK Parti'de mevcut ilçe başkanlarının haricinde ilçelerde çok sayıda adayın ismi de öne çıkıyor. Öne çıkan isimler ve mevcut başkanların değerlendirilme sürecini il başkanlığı, milletvekilleri, ilçe belediye başkanı ve partinin kanaat önderleri birlikte yürütüyor. Ayrıca ilçelerde temayül ve yoklama çalışmaları da titizlikle yürütülüyor. Burada belirlenen isimler genel merkeze yollanıyor ve son karar Ankara'da veriliyor.