ELEKTRİK SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

GÜNCEL

ELEKTRİK SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

154 kV Sapanca TM İrtibatları Projesi Kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kamulaştırma işlemi Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. 

HAT İNŞAATI

Edinilen bilgiye göre; TEİAŞ, Trafo merkezinin irtibat hatlarının tesisi için, Sapanca-Kocaeli sınırında bulunan bazı taşınmazları; direk yerlerini mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisini ise irtifak hakkı kurmak suretiyle, acele olarak kamulaştıracak. 154 kV Sapanca TM İrtibatları Projesi tamamlandığında; Dörtyol'dan Sapanca'ya gelen ve geçen yıl ilçenin 36 saate yakın elektriksiz kalmasına neden olan ana hat kullanımdan kalkacak ve yedek hat olarak bekletilecek.

RESMİ GAZETE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 30694 sayılı Resmi Gazete yayınlanan 775 nolu karar şu şekilde:

"Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait '154 kV Sapanca TM İrtibatları Projesi' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise ittifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen genel müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27'nci maddesi gereğince karar verilmiştir."