'YÜZ BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNİN SEVİNCİNE ORTAK OLACAĞIZ'

GÜNCEL

'YÜZ BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNİN SEVİNCİNE ORTAK OLACAĞIZ'

İHH Sapanca ilçe Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe, 2020 Kurban çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada "Yüz Binlerce İhtiyaç Sahibinin sevincine ortak olacağız" dedi.

Geçen yıl Kurban'da Vekalet yoluyla İHH İnsani Yardım Vakfına verilen 51 bin 447 kurban hissesinin, 93 ülkede 2 milyon 57 bin ihtiyaç sahibine ulaştırıldığını belirten Kızıltepe, "Bu yıl Kurban'da Türkiye dahil 54 ülkede yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmak için, hazırlıklarımızı tamamladık, bu yıl kurban bedeli tüm bölgeler için 900 TL olarak belirlendi. Kurban vekaletlerinizi 28 yıldır olduğu gibi bu yıl da, İHH ile dünyanın dört bir tarafına ulaştırabilir, sizi bekleyen yüz binlerce ihtiyaç sahibinin sevincine ortak olabilirsiniz" diye konuştu.

İSLAMİ USULLERE GÖRE KESİLECEK

Kurban çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kızıltepe, "Kurbanlarını vekalet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale ile gönderebilecekleri gibi, Sapanca Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'ndeki bağış kabul merkezimize bizzat gelerek elden de verebilirler. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı'nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur" dedi.