KORONAVİRÜS KURBANLIKTA ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRDİ

GÜNCEL

KORONAVİRÜS KURBANLIKTA ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRDİ

Koronavirüs salgını Sapanca'da kurbanlık satışlarını ekilemezken vatandaşların tercihlerini değiştirdi.

Satışların geçen yılın ayı dönemine oranla farklılık göstermediğini beliren Dadaş Et Besi Çiftliği Ortaklarından Murat Atbaşı, değişikliğin vatandaşların etleri teslim alma sürecinde yaşandığını söyledi.

YÜZDE 20 ARTIŞ

Yaklaşık 20 yıldır ilçede kurbanlık satışı yaptıklarını ifade eden Atbaşı, fiyatların geçen yıla oranla yüzde 20 arttığını ancak ne fiyat artışının nede koronavirüs salgının satışları etkilemediğini belirtti.

EVLERİNE İSTİYORLAR

Vatandaşların etleri teslim alma süreci ile ilgili tercihlerinde koronavirüs ten kaynaklı değişiklikler olduğunu kaydeden Atbaşı, "Kesim işlemleri, İslami usullere uygun olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri göz önünde bulundurularak, yasal mevzuat ve standartlara uygun gerçekleştirilecek. Ancak yine de vatandaşlarımız koronavirüs sebebiyle biraz tedirgin. Bu sebeple kesim alanına gelmek yerine vekaletle kurbanlarının kesilerek evlerine teslim edilmesini istiyor" dedi.

1800-2500 TL ARASI

Küçükbaşa oranla büyükbaş hayvan olan talebin daha fazla olduğunu belirten Atbaşı, "Şuan kurbanlık hayvan sıkıntısı bulunmuyor. Büyükbaş hayvanlara olan talep küçükbaşa göre çok daha fazla. Satışlarımız geçen yılın bu dönemine göre aynı oranda devam ediyor. 400-850 kilo arasında kurbanlıklarımız var. İlçe genelinde hisse fiyatı 1.800 - 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Buda ortalama kurbanlık kilo fiyatı 25 TL civarında demek. Az öncede belirttiğim gibi geçen yıla oranla fiyatlar yüzde 25'lik bir artış söz konusu buda yem fiyatlarına gelen zamlar, büyükbaş hayvana olan talep bu talebe karşın üreticinin az olmasında kaynaklanıyor" diye konuştu.