CHP'Lİ KOÇ BELEDİYENİN UÇAĞI HAKKINDA KONUŞTU

SİYASET

CHP'Lİ KOÇ BELEDİYENİN UÇAĞI HAKKINDA KONUŞTU

CHP'li Meclis Üyesi Şevki Burak Koç, Sapanca Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Sapanca Belediyesi'ne ait uçağın satışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantının 17. Maddesinde yer alan "Mülkiyeti belediyeye ait olan 1886 sertifika numaralı 2006 imalat yılı, TECNAM S.R.L. Ultralight P92 Echo Super modelli uçağın satışı konusunda belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi" konusu hakkına söz alan Koç, uçağın satışının yerine farklı amaçlarla değerlendirilerek ilçeye katkı sağlanabileceğini söyledi.

Koç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"konuyla ilgili bir araştırma yapıp bazı değerlendirmelere vardık. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda; Belediyemize ait olan uçağın, Sapanca'mıza katacağı birçok artıyı tespit ettik. Bunlardan birkaçını sıralamak istiyoruz:

İlk olarak uçağımız belediyemize geçmiş yıllarda ''ilk uçak sahibi olan belediye" olma özelliği katmıştır. Bu nedenle hiçbir şey yapılamasa bile Uçak Kırkpınar'ın uygun bir yerinde teşhir edilebilir Bu da Sapanca'mıza bir artı değer bir simge olabilir.

2.  Uçağımızın satılmaması halinde de gelecekte halkımızdan isteyen kişilere, sivil havacılıkla ilgili her türlü eğitim verilip yeni bir istihdam kolu yaratılabilir ve bu sayede Sapanca'mızın ismi markalaştırılabilir.

3. Dünya çapında periyotlar halinde düzenlenen sivil havacılık fuarları Sapanca'mızda da düzenlenebilir.

4. Belediyemize ait olan aktif bir uçağın var olması durumunda, Sağlık bakanlığıyla koordineli bir şekilde çalışma sağlanıp organ nakli için ilçemize hatta ilimize hizmet verilebilir.

5. Sakarya Üniversitesi'yle organize olunup Sapanca'mıza sivil havacılık bölümü açılabilir.

6. Geleceğin taşıma sistemi olan insansız hava araçlarının önem kazandığı yıllarda, mevcut değerimizin korunması Sapanca'mız için büyük bir katma değerdir.

7. Geçmiş dönemde planlanan; pilot eğitmenleri tarafından 25 saatlik uçuş eğitimi ve 65 saatlik yer eğitimi uygulanabilir, ardından başarılı olan gençlere uluslararası sertifikalar verilebilir.

Sözlerime bu konuyu araştırırken ulusal ve yerel basında önüme çıkan bazı haber kupürleriyle devam etmek istiyorum:

Hürriyet Gazetesi haber yılı 2008

Dönemin belediye başkanı Niyazi Bağdat, kendisiyle yapılan röportajda şu kelimeleri dile getirmiştir.

"2000 yılında Londra'ya gittim. Orada çok sayıda iki kişilik uçak görünce çok etkiledim. Sonra araştırdım. İngiltere'de 15.000 kayıtlı pilot, 10.000'e yakın küçük uçak; Çek Cumhuriyeti'nde 3.000 pilot, 1.900 küçük uçak; Slovenya'da 4.000 pilot yaklaşık 1.500 uçak olduğunu öğrendim. Ben de kolları sıvadım. Sapanca Gölü kıyısında, karayollarının şantiye alanı olan düz bir alan vardı. Burayı çimenlik hale getirdim. Küçük uçakların inip kalkabileceği 7500 metrekarelik bir pist oldu. Ardından 69 bin Euro ödeyerek kuyruk numarası TC UAD olan P 92 tipi Tecnam marka iki kişilik bir uçak aldık. Ben de böylece uçan başkan oldum. İki temel hedefimiz var. Avrupa'nın paralı insanlarını buraya çekmek ve ülkemizdeki yetenekli gençlere pilotluk öğretmek." demişti.

Yine 2017 yılında sapanca.com.tr'de çıkan haberde ise dönemin başkanı Sayın Aydın Yılmazer şunları söylemişti:

"Bu alanda; hava etkinliklerinin yanında ilçemize renk katan çok güzel festivaller, organizasyonlar oluyordu. Eğer olabilirse bu bölgeyi yine hava alanı yapmak istiyoruz.

Şu ana kadar yaptığımız araştırmalara göre, bölge halkımızda hava alanı olmasını istiyor. Eğer gerekli izin ve belgeleri alabilirsek uçağımızın, ilçemize büyük bir katma değer sağlayacağını düşünüyorum. Bugün alanı, belediye şirketimize tahsis ederek bu yolda bir adım atıyoruz. Başarabilirsek hep birlikte başaracağız, başaramazsak yine halkımız burası için neyi uygun görürse onu yapmak için mücadele edeceğiz." demişti.

Sayın Başkan sizin iyi niyetiniz ve samimiyetinizden yana hiçbir şüphem yok. Yine gündem maddelerinde olan borçlanma yetkisi konusunda da içimde hiçbir ukde ve şüphe olmadan onay vereceğim. Bu uçağın bölge halkı üzerinde gerçekten bir değeri ve önemi var, insanların hayalleri var bunu biliyorum."