HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA!

GÜNCEL

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama Sapanca ve Sakarya'nın tüm ilçelerinde hissedildi.

Alınan ilk bilgilere göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti ve 97 kişi yaralandı.

İstanbul'da Levent Camii'nin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya Hendek'te bir havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'ta rahmet, yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbimden ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten korumasını niyaz ediyoruz. Sakarya'daki patlama ile ilgili tüm bakanlıklarımız, kurumlarımız, valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz yoğun bir çalışma içerisinde şu anda kontrol atında alınmıştır. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, patlama bölgesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, "Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu ve patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var" şeklinde konuştu.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Sapanca ve kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından deprem olduğunu sanan birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı. İtfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekipleri patlama bölgesinde kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları gerçekleştirdi.