İŞ YERLERİNE KORONAVİRÜS DENETİMİ

GÜNCEL

İŞ YERLERİNE KORONAVİRÜS DENETİMİ

Sapanca Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında iş yerlerinde alınan önlemlere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

1 Haziran tarihinde başlayan normalleşme süreciyle birlikte faaliyete giren işyerleri Sapanca Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetliyor.

Özellikle gıda satışı yapan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ekipler maske, dezenfektan, hijyen ve çalışma ruhsatlarının uygunluğunu kontrol ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Zabıta Müdürü Suat Balkaya, "Normalleşme süreci ile birlikte tekrar faaliyete giren ve özellikle gıda üretimi ve satışı yapan pastaneler, lokantalar, döner salonları, büfe ve market gibi işyerleri, ekiplerimiz tarafından; sosyal mesafe, hijyen kurallarına uygunluk ve ruhsat gibi konularda denetleniyor. Belirlenen kurallar dahilinde eksiklikleri bulunan iş yerlerine tutanak tutulup gereken cezai işlem uygulanıyor. Yapılan denetimlerde görüyoruz ki Sapanca'mız bu konuda büyük bir oranda duyarlı ve gereken kurallara uyuluyor. Halk sağlığına ve kendi sağlığına önem vererek kurallara uyan işletme sahiplerine ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

HALK SAĞLIĞINI RİSKE ATAN İŞLETMELERE YASAL YAPTIRIM

Pandemi sürecinde büyük özveriyle çalıştıklarını dile getiren Balkaya, vatandaşların en ufak bir şüphe duyduklarında belediye ve zabıta müdürlüğüne telefon üzerinden ulaşabileceklerini hatırlatarak hijyen şartlarını yerine getirmeyen, halk sağlığını riske atan işletmelere yönelik yasal yaptırımların hemen başlatılacağını belirtti.