SU TAŞKINLARINA ERKEN ÖNLEM

GÜNCEL

SU TAŞKINLARINA ERKEN ÖNLEM

Sapanca Belediyesi Yanık Mahallesi'nde yağmur suyu kanalı yapımına başladı.

Fen işleri Müdürlüğü ekipleri kış aylarında ve mevsim normalleri dışında yaşanabilecek su taşkınlıklarının önüne geçmek amacıyla yağmur suyu kanalı yapım çalışmalarına hız verdi.

Yanık Mahallesi köprü mevkisinde yürütülen çalışmalarda ilk etapta 980 metre yol üzerinde köprüden başlayan ve muhtarlık güzergahında; 400'lük boru ile yağmur suyu çalışması ve 350 metre 1000'lik kapalı kanal çalışması gerçekleştirilecek. Kanal yapımı Sapanca otoban gişelerine kadar etap etap devam edecek.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Müdürü Fikri Ayanoğlu, ''Aşırı yağışlarda vatandaşlarımızın sorun yaşamaması, su taşkınlarından mahalle sakinlerinin olumsuz etkilenmemesi için Yanık Köprüsünden başlayarak Sapanca otoban gişelerine uzanacak şekilde yağmur suyu kanalı çalışmamıza başladık. İlk etapta 980 metrelik alanı kapsayan proje kısım kısım devam edecek. Bununla birlikte ilçe genelinde mevcut olan kanal ve ızgaraların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını da aralıksız olarak sürüdüyoruz'' dedi.