DUVARLAR İLAN TAHTASINA DÖNDÜ

GÜNCEL

DUVARLAR İLAN TAHTASINA DÖNDÜ

Sapanca Belediyesi ekipleri köprü altları ve ortak alan duvarlarına yazılan yazıların silinmesi için çalışma gerçekleştirdi.

Belediye Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler görüntü kirliliğine yol açan; ortak kullanım alanları ve köprü duvarlarına yazılan yazıların silinmesi için çalışma gerçekleştirildi.

Sapanca'ya ve insanlığa yakışmayan bu görüntülerin ve görsel kirliğinin son bulması için vatandaşların daha duyarlı olması talebinde bulunan yetkililer, Sapanca'nın hafta içi ve hafta sonu binlerce kişinin ziyaret ettiği Sakarya'nın misafirhanesi konumunda olduğuna vurgu yaptı.

Görsel olarak çevre kirliği ortaya çıkaran bu tür yazıların önüne geçmenin kentlilik bilinci ile olacağına dikkat çeken belediye yetkilileri bu yazıları silmenin zaman ve emek kaybı olduğunu da vurguladı.

EMEĞİN HARİCİNDE KAMU BÜTÇESİNE EK MALİYET

Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını arzu ettiklerini belirten Park Bahçeler Müdürü Kazım Şirin; "Sprey ya da çeşitli boyalar kullanılarak yazılan bu yazılar görüntü kirliliğine ve olumsuz imaja neden oluyor. Bunları silmek zaman ve emeğin haricinde kamu bütçesine ek maliyet oluşturuyor. Duvarları kirletenleri, yazı yazanları daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.