ELEKTRİK TELLERİ YER ALTINA ALINIYOR

GÜNCEL

ELEKTRİK TELLERİ YER ALTINA ALINIYOR

Sapanca Belediyesi'nin girişimleri ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından İzmit Caddesinde enerji hatlarının yer altına alınması için çalışma başlatıldı.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, amaçlarının vatandaşlara kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak olduğunu söyledi.

Özen şunları kaydetti:

"Yanık Mahallesi'nde bulunan Onduline Fabrikası  mevkisinde TEİAŞ tarafından dağıtım merkezi kuruldu. Yanık Mahallesi'nde kurulan dağıtım merkezinden yaklaşık olarak 6 km boyunca yer altı enerji hattı döşendi. İzmit Caddesi, otoban üst geçidi, İstanbuldere köprüsü  (Köprübaşı) ile otoban gişelerine kadar olan bölge ve Çayiçi Mahallesi Sönmez Caddesi'nin tamamı ayrıca bağlantılı ara sokaklardaki mevcut havai elektrik hatları da yer altına alınacak. Yapılan yer altı enerji çalışması sayesinde hem görsel güzellik sağlanacak hem de enerji kesintilerinin önüne geçilmiş olacak. Elektrik tellerinin yer altına alınması ile birlikte yeni modern aydınlatma armatürleri yerleştirilerek, Sapanca'mıza daha güzel daha modern bir aydınlatma sistemi kazandırılmış olacak. Altyapı çalışmalarının ardından ise kaldırım ve yürüyüş yolları çalışmalarına başlayacağız."