ÖZEN'İN, SAPANCA'NIN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

GÜNCEL

ÖZEN'İN, SAPANCA'NIN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

"Sapanca'mız günümüzden 99 yıl önce bugün, 1921 yılının 22 Haziran'ında özgürlüğüne kavuştu" diyen Özen mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sapanca'da yüreği vatan sevgisi ile dolu halkımızın direnciyle, işgalci kuvvetler topraklarımızdan çekildi. Kurtuluş günleri kahramanlıklarla dolu tarihimizde ayrı bir önem ifade etmektedir. Bizler, aldığımız emanetin büyüklüğünün bilincindeyiz. Türk Ulusu olarak çağdaş uygarlığın üzerine çıkma hedefi doğrultusunda azim ve gayretle çalışıyoruz. Saygıdeğer hemşerilerim, hak ve hürriyetten yoksun toplumların hayatta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev. Bize emanet edilen bölünmez bütünlüğü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı her daim uyanık olmaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle, aziz vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum."