CHP MECLİS ÜYESİ KOÇ: 'KAPANMA SAATİ 02:00 OLMALI'

SİYASET

CHP MECLİS ÜYESİ KOÇ: 'KAPANMA SAATİ 02:00 OLMALI'

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca Belediye Meclis Üyesi Burak Koç, güvenlik açısından ve ekonomik kriz sebebiyle Sapanca'daki kafe ve restoranların kapanma saatinin 02:00'ye alınması gerektiğini söyledi.

Saat 22:00 olarak belirlenen kapanma saatinin hem güvenlik açısında sorun teşkil ettiğini hem de esnafı olumsuz etkilediğini belirten Koç, şunları kaydetti:

"İç İşleri Bakanlığı genelgesine göre kapanış saati 22:00 olarak belirlenen kafeler ve restoranlar, Sapanca için uygulandığında güvenlik açısından hiçbir anlam ifade etmemektedir.

Bunun sebebi yüzölçümü olarak küçük ve sosyal alan olarak sınırlı olan ilçemiz ciddi derecede turist ağırlamaktadır. Sapanca'da bulunan Sapanca Sahili, Harmanlık Yürüyüş Yolu, Kırkpınar Bağdat Caddesi ve Kırkpınar Sahili insanların en çok tercih ettikleri sosyal alanlardır. Kafeler ve restoranların saat 22:00'da kapanması sebebiyle bu saydığımız sosyal alanlara sıkışan kalabalık nüfus blok şekilde hareket edip, yani gündüzleri sahilde akşam 20:00-22:00 arası kafe ve restoranlarda saat 22:00'dan sonra ise yürüyüş yollarında bulundukları gözlemlenmiştir.

Gözlemlerimiz doğrultusunda hemen harekete geçip bu düşüncemizi Sapanca Belediye Başkanı Sayın Özcan Özen ile paylaştık. Kafeler ve restoranların kapanma saatinin gece 02:00'ye alındığında güvenlik ve bu ekonomik kriz ortamında 3 aydır kapalı olan esnaflarımız açısından da çok faydalı olacağını ilettik. En yakın zamanda İç İşleri Bakanlığının geçerli olan genelgesinin ilçemiz için tekrardan düzenlemesi ve uygulanmasını umuyoruz."