BU YARIŞMAYA İLÇENİN TÜM ÇOCUKLARI DAVETLİ

GÜNCEL

BU YARIŞMAYA İLÇENİN TÜM ÇOCUKLARI DAVETLİ

Sapanca Belediyesi 5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftası kapsamında, pandemi sürecinde evlerinde sıkılan çocukların kaliteli vakit geçirmeleri ve çevre bilinci kazanmaları amacıyla yarışma düzenledi.

Sapanca Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara farkındalık oluşturmak amacıyla Sapancalı çocuklar için "Atıklardan Oyun Kahramanı" yarışması düzenledi.

Yarışmada çocuklar evlerindeki atık materyalleri değerlendirerek, oyun kahramanı görseli yapacak. Yarışmaya katılım için ise oluşturulan görsellerin 11 Haziran 2020 Perşembe gününe kadar basin@sapanca.bel.tr adresine ya da Whatsapp hattına (534.834 46 76) gönderilmesi gerekecek.

DOĞAMIZI KORUMAYI GÖREV DEĞİL BİR YAŞAM ŞEKLİ HALİNE GETİRMELİYİZ

"Bir gün değil her gün çevreci olmak zorundayız" diyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Çevreye en çok muhtaç olan insanoğlu maalesef çevreyi en çok kirleten canlıların başında gelmektedir. Kendi ellerimizle kendimizin ve gelecek nesillerimizin yaşam alanlarını yok ediyoruz. Dünya hepimizin ortak evi ve bu evden başka yaşayacağımız bir evimiz yok. Belediye olarak gelecek nesillere tertemiz bir çevre bırakabilmek için çalışıyoruz. Çocuklarımıza doğamızı korumayı görev değil bir yaşam şekli haline getirmek biz büyüklerinin görevleri arasında yer almaktadır. Sapanca Belediyesi, olarak bu düşünceyle çocuklarımıza hem eğlenecekleri hem de atık olarak gördükleri materyallerin değerlendirileceğini görmeleri açısından bir yarışma hazırladık. Sapanca'mızın tüm çocuklarını yarışmamıza davet ediyorum" şeklinde konuştu.

YARIŞMANIN SONUÇLARI

Dereceye girenlere sürpriz hediye ve katılım belgelerinin takdim edileceği yarışmanın sonuçları ise 15 Haziran 2020 Pazartesi saat 10:00'da www.sapanca.bel.tr ve facebook sapancabelediyesi adreslerinden açıklanacak.