SAPANCA  İSTANBULDERE REKREASYON PROJESİ START ALDI

GÜNCEL

SAPANCA İSTANBULDERE REKREASYON PROJESİ START ALDI

Sapanca ilçesinin Gazipaşa, Çayiçi ve Rüstempaşa Mahallelerinden geçen İstanbuldere üzerinde, otoban geçişinden Sapanca Gölü'ne döküldüğü noktaya kadar çift taraflı olarak hazırlanan rekreasyon projesi start aldı. 

Yapımına başlanan proje ile dereye çöp, moloz vb. atıkların atılmasının önüne geçilerek; dere hattı boyunca peyzaj çalışmaları, sosyal donatılar, nostaljik köprü geçişleri, yürüyüş yolu, aydınlatma, spor aletleri ve piknik alanları oluşturulması planlanıyor. 

PROJE, TAŞKIN VE RÜSUBAT KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNE GÖRE DİZAYN EDİLMİŞTİR

Konuyla ilgili açıklama yapan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Göreve gelmeden önce seçim vaatlerimiz içinde yer alan İstanbuldere Rekreasyon Projemiz hayat buluyor Sapanca halkının ve yazın gelen yerli, yabancı turistlerin sosyal alan düzeyinin iyileştirilmesi ve çeşitlendirebileceği alanların oluşturulması asıl hedeflerimiz arasındadır. Bu proje ile dere ıslah edilmesi ve taşkın koruma alanlarının inşasının ardından; yürüyüş yolları, oturma bankları, çocuk oyun grupları,  kamelyalar ile sosyal alanlar hizmete sunulacak. Projemiz Belediyemizin Plan - Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden; Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliğine göre dizayn edildi" dedi.

BELEDİYENİN KENDİ İMKÂNLARIYLA

İlçeye yakışan yeni sosyal alanların kazandırılması için çalışmalara devam edildiğini aktaran Başkan Özen, "İlimizin misafirhanesi olarak kabul görülen Sapanca'ya yakışan sosyal alanların oluşturulması için projelerimize yön vermekteyiz. Hayata geçirmek için start verdiğimiz İstanbuldere Rekreasyon Projesini belediyemizin kendi imkanlarıyla ile yapmaktayız. Günü kurtaran değil geleceğe yönelik projelere imza atmak için emek harcıyoruz. İnşallah projemizin sonunda tüm halkımızın ve misafirlerimizin beğeneceği yeni sosyal alan kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu. 

NOSTALJİK KÖPRÜ

Yapımına başlanan rekreasyon alanında; 3 bin m2 doğal taş ile örme istinat duvarı, 1200 metre yürüyüş yolu, 2 adet gölet, 2 adet nostaljik köprü, şık aydınlatmalar, spor aletleri, oturma alanları, çok sayıda taflan, çınar ve alev ağaçlarının yer alacağı bilgisi verildi.