İTFAİYEDEN 3 SAATLİK KAZ KURTARMA OPERASYONU

GÜNCEL

İTFAİYEDEN 3 SAATLİK KAZ KURTARMA OPERASYONU

Sapanca ilçesinde Sapanca-Kocaeli karayolu altından geçen yağmursuyu kanalına düşen kaz itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre olay Sapanca-Kocaeli karayolu Kırkpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Belediye sapağı mevkisinde bulunan kaz ve 2 yavrusu Sapanca-Kocaeli karayolu altından geçen yağmur suyu tahliye kanalına düştü. Kazların sahibi Hüsamettin Koçlu itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Yolun her iki tarafındaki mazgalların açılmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca Grup Amirliği ekipleri tarafından kazları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Çalışmaya kazların sahibi Hüsamettin Koçlu'da iş makinesiyle destek verdi. Kanalın iç bölümlerinin dar olması sebebiyle güçlükle yürütülen çalışmaları itfaiye ekipleri suların içine girerek gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda kazların annesi kurtarılırken yavru kazların ise kanal içindeki bir çatlakta olduğu tespit edildi. Bir süre sonra yavru kazlarda kanaldan kurtarıldı.

Çalışmalara yardımcı olan Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Koçlu, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Koçlu, "Hayvanda olsa bir canı var. Sağ olsunlar itfaiye ekiplerimiz kazları kurtarmak için suların içerisinde 3 saat mücadele ettiler. Önce kazların annesini daha sonra ise yavrular kurtarıldı" dedi.