ARSLAN: 'BURUK BİR RAMAZAN'

SİYASET

ARSLAN: 'BURUK BİR RAMAZAN'

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Sapanca İlçe Başkanı Yunus Arslan, "Bu yıl özellikle salgın hastalık yüzünden buruk bir Ramazan geçiriyoruz" dedi.

Bayramı da camilerin kapalı olduğu, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu şartlarda geçireceğimizi hatırlatan Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Durum böyle olsa da Ramazan ve bayram manevi değerinden hiçbir şey kaybetmez. Bu münasebetle herkesin bayramını kutlarım. Ağır şartlar altında olsak ta bu mübarek günlerin hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm Dünya gibi ülkemiz de bu salgın hastalıkla uğraşıyor. Bu mücadelede çok büyük fedakarlıklarla çalışan en başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emniyet mensuplarımız ve bu olağanüstü günleri en az zararla atlatmamız için çaba sarf eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 19 Mayıs sonrasında daha organize bir halde tüm milletimizin katılımıyla yürütülen ve başarıya ulaşan milli mücadelemizdeki birlik ve beraberlik ruhu bugünlerde de gereklidir. Hastalık ve getirdiği ekonomik zorluklarla baş edebilmek için gereklidir.  Ancak maalesef ki bu şartlarda dahi çok sert siyasi mücadeleler oluyor.

'Aman salgın hastalık la mücadele ediyoruz, aman Suriye operasyonu var, aman deprem oldu enkaz kaldırılıyor, aman 15 Temmuz oldu... Sus sus şimdi sırası değil' tarzındaki bir yaklaşım bir yere kadar doğrudur fakat tüm bu olayların belli bir noktaya gelmesi veya süreçteki aksaklıklar bazı şeylerin yanlış yapıldığının ispatıdır. 

Muhalefet gördüğü aksaklıkları dile getirmek zorundadır. Herkesin 'şakşakçı' olduğu bir ortamda sadece birbirimizi kandırmış oluruz. Yapılan her şeyi sorgusuzca doğru bulmak, her şeyi yanlış bulmaktan emin olun ki çok daha zararlıdır. Biz Saadet Partisi olarak bu hususta orta yolu bulma, net ama edebi lisanı elden bırakmayan bir üslupla hareket ediyoruz. Muhalefetin her eleştirisini çok sert bir şekilde ve hainlik teröristlik suçlamasıyla cevaplamak beraberliğimize çok şey kaybettiriyor. Oysa ki iktidar Mehmetçiğimizi katleden Putin'e gösterdiği nezaketin onda birini muhalefete gösterse siyasi iklim değişir. Ülkemizde asgari ücret ve ortalama emekli maaşı açlık sınırının altındadır, işsizlik rakamları ortadadır, iktidar 18 yıldır açık veren bütçe yapıyor, ekonomimiz Trump'ın bir tweetiyle sallanıyor.  Cumhurbaşkanı ekonomik tedbirler kapsamında en düşük emekli maaşının 1500 lira yapılmasını gururla söyleyip duruyor. Aslında bu rakam utanılacak bir rakamdır. Salgın hastalığa borcu borçla kapatan aldığı borçları zarar eden projelere kullanan birilerini zengin etmeye kullanan artık borçlarını döndürme endişesi yaşayan döviz dalgalanmaları karşında 'dış güçlerin operasyonu' demekten başka çaresi olmayan bir iktidar yaklaşımıyla yakalandık.

Doğrudur dış güçler bize operasyon yapabilir. Ama operasyona dalgalanmalara bu kadar açık bir ekonomi de iktidarın suçudur. Salgın hastalıkla mücadele performansımızı değerlendirecek olursak, maske dağıtmayı dahi beceremediler şeklinde kestirip atabiliriz. Veya şu kadar ülkeye yardım ettik, şundan bundan daha iyi durumdayız diye böbürlenebiliriz. İkisi de çok doğru olmaz. Öncelikle kavga etmeyen, kibar, gazetecilerden özür dileyen, olur olmaz zamanlarda muhalefete hakaret etmeyen sadece dile getirilen eleştirileri cevaplamaya çalışan Sağlık Bakanımızın olduğunu gördük. Verilen mücadeleyi takdir ediyoruz ama bir planlama organizasyon eksikliği görülüyor. Hiçbir şeyin yapılmadığını söylemek haksızlık olur ama yapmak yerine yapıyormuş gibi görünmek adet haline geldi. 

İlaç ve aşı teknolojisinde neden Dünyanın en iyileri arasında olmadığımızı nasıl o seviyelere geleceğimizi konuşmak yerine kimin yardım kampanyası yapacağı kavgasına tutuştuk. Herkesi serbest bırakmak 'kim nereye güveniyorsa oraya yardım etsin, yeter ki toplanan miktar artsın' demek niye bu kadar zor oldu ki. Keşke tüm genel başkanlar ortak basın toplantısıyla bir kampanya başlatabilseydi.Ekonomiye vereceği zararlar da düşünülerek birçok tedbir alındı ancak virüs birçok ülkeden bir iki hatta üç ay sonra geldi bu zaman daha iyi değerlendirilebilirdi. Bu süreçte vefat edenlere rahmet tedavi görenlere şifa ve en kısa zamanda bu salgından kurtulmayı diliyoruz."