POZİTİF VAKA VE ÖLÜM SAYILARINI AÇIKLADI

GÜNCEL

POZİTİF VAKA VE ÖLÜM SAYILARINI AÇIKLADI

TV264'de canlı yayın konuğu olan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya'daki koronavirüs ile ilgili rakamları açıkladı.

Özkoç salgın başladığından bu yana Sakarya'da pozitif vaka sayısının 2 bin 186, koronavirüs'ten hayatını kaybedenlerin ise 97 kişi olduğunu açıkladı. Özkoç, yoğun bakım da yatan hasta sayısının 12, entübe kişi sayısının ise 6 olduğunu ifade etti.

Engin Özkoç'un konuşmasından satırbaşları:

'SALGINDAN EN ÇOK ETKİLENEN KESİM YOKSUL HALK OLDU'

Bu yaşadığımız salgın ortamı bize başka bir yaşam biçimine geçmemiz gerekiyor. Salgından en çok etkilenen kesim yoksul halk oldu. O yüzden devletimizin bir gelir elde etmesi gerekiyor. Biz ' Aile Sigortası' olarak bunu söyledik. Aile sigortası hiçbir geliri olmayan ailelerimizin kadınlarına maaş bağlanmasıdır. Bu en az asgari ücrete yakın olmalıdır.

'EN BÜYÜK SIKINTIMIZ DEPREMDİR'

Bizim en büyük sıkıntımız depremdir. Biz kendimizi hazır tutmalıyız. Biz hazırlıklı olmazsak bunun acısını ağır şekilde öderiz. Ben okulları dile getirmiştim. Yıkılması gereken okullar olduğunu dile getirmiştim. Bu uzun zaman içerisinde tartışıldı ve son olarak bakanımız devreye girerek okullarda güçlendirme çalışması yapıldı.

Hasarlı okullarla ilgili olarak MEB 4 okulla ilgili girişimde bulundu. Diğer okullar ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu okulların güvenli okullara çevrilmesi için harekete geçildi.

Bir işi yaparken şova çevirmek siyasetçi için belki kısa sürede fayda sağlar. Ama uzun sürede bu bir fayda sağlamaz. Mesele hizmet edebilmek. O yüzden okullar üzerinden şov yapmak değil okulların güvenli hale getirilmesini sağlamak. Bu yüzden Valimiz, bakanlar ve iktidar partisindeki kişilerle görüşüyoruz.

Hasarlı binaların sıfıra indirilmesi, yorgun binalarında bir çözüm bulunması gerekiyor.

AKÇAY BARAJI

Akçay Barajında su toplanmaya başlandı. Sakarya'da 190 milyon civarında rakama mal oldu. Şimdi üç tane yerde de HES yapılacak. Burası yaklaşık 50 milyon metre küp suyu depolayabilecek. 20 milyon metreküp havzalarda toplanacak, diğeri de baraj alanında toplanacak. Sapanca kuraklık esnasında su seviyesi gittikçe azalıyor. Akçay Barajı devreye girdiğinde Sapanca'dan çektiğimiz suyun yarı yarıya faydalanacak. Akçay'dan gelen suda elektrik harcanmıyor ama Sapanca Gölü'nden verdiğimiz suda elektrik harcanıyor.

'BİN YATAKLI HASTANE BİR ŞEKİLDE DEVREYE GİRMELİDİR'

Doğum Hastanesi bugüne kadar çoktan bitmesi gerekirdi. Bin yataklı hastanelerin şehir hastanesi olarak yapılmamasını gerektiğini söylüyorduk. Hasta garantili özel sektöre devredilmesi devlete yük oluyor. Hem de insanlarımızın rahat bir biçimde faydalanamadığı söylüyorduk. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bizim söylediğimize geldi. Kamuya devredildi tekrar. Ben bu hastanenin şehir hastanesi olarak edildiği dönemde dahi yaptığım beyanlarda söylüyorduk. "Öyle yada böyle bu bin yataklı hastane bir şekilde devreye girmelidir" diyordum. Şimdide aynısını söylüyorum.