İŞTE 19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI, YASAK VE İZİN VERİLECEK ETKİNLİKLER

GÜNCEL

İŞTE 19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI, YASAK VE İZİN VERİLECEK ETKİNLİKLER

Sapanca Kaymakamlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle ilçede düzenlenecek tören programı ile yasak ve izin verilecek etkinlikleri açıkladı.

19 Mayıs Salı günü saat 10:00'da düzenlenecek olan programın detayları şöyle:

1- Çelenk koyma ve program sunuculuğunu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Bayram Emecen yapacaktır.

2- Sapanca Gençlik ve Spor. İlçe Müdürlüğü çelengi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar tarafından sunulacaktır.

3- Bayrağın göndere çekilmesi Şehit Albay Güner Ekici Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Şen tarafından yapılacaktır.

4- Çelenk sunma programı asgari katılımla, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir. (Bu kapsamda, en fazla 10 kişilik katılım esas alınacaktır.)

5- TBMM'de grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin talepleri halinde çelenk sunma (Çelenk sunma hariç olmak şartıyla ve en fazla 10 kişilik katılıma ilaveten) katılım sağlayabilecektir.

6- Bütün vatandaşlarımızın evlerinin cam ve balkonlarını şanlı bayrağımız ile donatması, bu hususta ilgili birimlerin teşvik edici paylaşımlarda bulunması ve imkanlar dahilinde Vefa Sosyal Destek Grupları marifetiyle vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtılacaktır.

7- Sosyal mesafe ve izolasyonun korunmasına ilişkin hususların koronavirüsle mücadeledeki önemi göz önünde bulundurularak gençlik yürüyüşü vb. etkinliklerin düzenlenmesine izin verilmeyecektir.

8- 19 Mayıs Salı günü Vefa Sosyal Destek Gruplarına ait araçlar başta olmak üzere kamuya ait araçların imkanlar dahilinde günün anlam ve önemine uygun olacak şekilde Türk Bayrağı ile donatılması sağlanacaktır.

9- Vatandaşlarımızın araçları ile 12.00-17.00 saatleri arasında konvoy oluşturmaksızın, duraksama yapmaksızın günün anlam ve önemine uygun müzikli paylaşımlar yapılması/yapmak isteyenlere izin verilecektir.

10- İlin milli ve önemli sporcuları ile irtibat kurularak, sporcuların 19 Mayıs'ın anlam ve önemine ilişkin bireysel etkinliklerini sosyal medyada paylaşmaları sağlanacaktır.