'ÜRETİCİNİN ELİNDE KALAN FİDANLARI ALACAĞIZ'

GÜNCEL

'ÜRETİCİNİN ELİNDE KALAN FİDANLARI ALACAĞIZ'

Belediye Başkanı Ekrem Yüce, koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışına ihraç edilen ürün miktarında düşüş yaşandığını ancak üreticiyi korumak amacıyla bu ürünlerin büyükşehir belediyesi tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Akşam Haberleri Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce, "Sakarya Bölgesi'ndeki tüm kooperatiflerimizin, Sapanca'daki kooperatifimizin, Arifiye'deki kooperatifimizin Sakarya Üreticiler Birliğimizin ve sektörde profesyonel olarak dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği yapan fidancılarımızı, geçtiğimiz 2 hafta içerisinde dolaştık. İçerisindeki malzemelerin listelerini aldık. İhtiyacımız olanları da çıkardık. Bizim gördüğümüz kadarıyla şu anda Sakarya bölgesindeki kendi belediyemizin yani Fidan A.Ş'nin ihtiyacı olan fidelerin tespitlerini yaptık. Önümüzdeki günlerde fidanları üreticilerimizden alıp ilgili yerlere ulaştırılması çalışma başlatacağız" dedi.

Alınacak olan fidanların öncelikli olarak Sakarya'nın kavşaklarının peyzaj düzenlemelerinde, park ve bahçelerde kullanılacağını ifade eden Yüce, "Fidan A.Ş. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşudur. Fidan A.Ş. bu noktada resmi kurum ve devletindir. Devlet garantisi olan bir şirket statüsünde. Gerek fuarlarda, gerekse yapmış olduğumuz görüşmelerde karşı taraftaki alıcılar devlet garantisi istiyor. Fidan A.Ş. de bunu sağlıyor. İnsanların ürün alırken güvenerek, kaliteden ödün vermeden ürün alabilecekleri paydaş olarak görüyorlar. O anlamda yurtdışından geri dönüşler çok iyi. Ama süreç bu çalışmalarımızı da etkiledi fuarlara gidip, görüşmelere bağlantılara başlayacağız derken virüs nedeniyle bu konudaki çalışmalarımız yavaşladı" diye konuştu.