SOĞUCAK ORMANLARINDA DENETİM

GÜNCEL

SOĞUCAK ORMANLARINDA DENETİM

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ve beraberindekiler Sapanca Soğucak Yaylası ormanlık alanında incelemelerde bulundu.

Polat'a, Adapazarı İşletme Müdürü Özlem Cevahirci, Soğucak İşletme Şefi Zülküf Kahraman ve orman muhafaza memurları eşlik etti.

Soğucak Orman İşletme Şefliği bu yıl bakım programında olan, 65 nolu bölme KnKsbc3, GnKsbc3 ve 138 nolu bölme Kncd2 meşçeresinde yapılan bakım damgalarını ve üretim bölmelerini gezdi.

Üretim işçileri ile sohbet eden Bölge Müdürü Polat, müşteri memnuniyetinde kaliteli emval üretmenin önemine vurgu yaparak, mesaha işlemlerinin yapılmasında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Ölçü kesim memurları tarafından kesme boylaması yaptırılan, rampadaki endüstriyel odunların (kayın kestane tomruklarını, kayın kağıtlık odunlarını ve yapraklı karışık lif yonga sterlerinde) sınıflandırmanın standardizasyona uygun olarak yapıldığını, yapılan işlemler için, İşletme Şefi ve ekibine teşekkür ederek buradan Soğucak Yaylasına geçti.

Soğucak Yaylası'nda eskiden toplu koruma binası olarak kullanılan binada tespitlerde bulundu. Sapanca ve Soğucak Şefliklerinin koruma açısından çok hassas olduğunu vurgulayan Bölge Müdürü Polat,  koruma faaliyetlerinden asla taviz verilmemesini, bu nedenle binanın korumada kontrol noktası olarak kullanılması için aslına uygun bir şekilde tadilatının yapılmasını talimat verdi.