RAMAZAN'IN MÜJDECİSİ BERAT KANDİLİ

GÜNCEL

RAMAZAN'IN MÜJDECİSİ BERAT KANDİLİ

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Berat Kandili sebebiyle yayımladığı mesajında paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için bir anlamı olmadığını söyledi.

Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandiline ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Başkan Özen mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rabbimizin rahmeti ve nimeti geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berat, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecenin adıdır. Bu gece kendimizi yenileme, geçmişimizi sorgulama ve geleceğimizi planlama açısından çok önemli bir zaman dilimidir. Bu gece anne, baba ve büyüklerimizin kandilleri tebrik edilmeli, arayıp sorulmalı ve hayır duaları alınmalıdır. Fakir ve muhtaçlara imkanlar nispetinde yardım eli uzatılmalıdır. Unutmayalım ki, paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için bir anlamı yoktur. Sevinç ve mutluluklar paylaşıldıkça artar, kederler de paylaşıldıkça hafifler. Bu mübarek gece, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Yaradan'dan sevgi, merhamet ve af niyaz ederken, Berat Kandilinin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin ve sağlığın hakimiyetine vesile olmasını diliyorum."