SAPANCA'DA POLİSTEN 'SOSYAL MESAFE' KONTROLÜ

YAŞAM

SAPANCA'DA POLİSTEN 'SOSYAL MESAFE' KONTROLÜ

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı denetimlerde sosyal mesafe kuralını ihlal eden ve 20 yaşından küçük olan kişilere ceza yazdı.

SOSYAL MESAFE

Alınan bilgiye göre İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrası denetimlerini arttıran ekipler ilçe genelinde yaptıkları denetimlerde sosyal mesafe kuralını ihlal eden; A.Y., T.Z., E.T., M.A., S.T., K.A., Ç.A. ve İ.A. ile  20 altına uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan Ö.U.'ya karantina şartlarına uymamaktan idari işlem yapıldı. Şahıslara ayrıca 392'şer lira idari para cezası kesildi.

Ekipler ayrıca sosyal mesafe konusunda vatandaşlara anonslarla ve tek tek uyarılarda bulunarak, ateş ölçümleri gerçekleştirdi.

KOCAELİ SINIRI

Küresel ölçekte dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Sapanca'da denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Salgına karşı yurt genelinde alınan tedbirler kapsamında Sapanca'da otobüs,  minibüs ve özel araçlarda yer alan yolcuların sosyal mesafeleri, polis tarafından denetlendi.

Sapanca'nın Kocaeli ile sınırı olan Yanık Mahallesi'nde yol denetimlerini sürdüren Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hafta boyunca toplamda yaklaşık 800 araçta denetim gerçekleştirdi.

Araçlarda bulunan vatandaşların belgelerini de kontrol eden ekipler, yaklaşık 1200 kişinin de ateşini ölçerek koronavirüs'ün en belirgin semptomu olan yüksek ateş olup olmadığına baktı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşların sağlığı ve güveni için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtilerek vatandaşlardan kurallara uymaları istendi.