İLÇELER ARASI SEYAHAT YASAĞI MASADA

GÜNCEL

İLÇELER ARASI SEYAHAT YASAĞI MASADA

Koronovirüs tedbirleri hakkında konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Eğer bu konuda bir mesafe alınmazsa, ilçeler arası geçişin durdurulmasına kadar gidilecek tedbirlerimiz de masada duruyor" dedi.

Sakarya İl Pandemi Kurulu, kararların uygulanması ve Sakarya'da alınacak ek tedbirleri görüştü.

KEYFİ HAREKET EDEN KİŞİLERE ÇOK SIKI TEDBİRLER

Kurul Üyeleri ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda ülke genelinde hareketliliği en aza indirip sosyal izolasyonu artırmaya yönelik ek tedbirler ile Sakarya özelinde alınacak önlemler karara bağlandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir alınan kararların ilimizde sağlıklı bir şekilde uygulanmasına yönelik çalışmalara değinerek, şu ifadelere yer verdi:

"Alınan kararlar içerisinde en etkili yöntemlerden birisi elbette Zonguldak ilimiz ile birlikte Sakarya'nın da içerisinde bulunduğu 30 Büyükşehire giriş-çıkışların kapatılmasıdır. Tabi bunun özel istisnaları bulunuyor. Bu konuda keyfi olarak hareket eden kişilere karşı çok sıkı tedbirler alındığını söyleyebiliriz. 20 yaş altı kişilerin yine sokağa çıkmalarını yasaklayan kararın da yayılımın engellenmesinde önemli rol oynayacağı kanaatindeyiz.

KURALLARA UYMAYANLARA YAPTIRIMLAR OLACAK

Bir diğer husus da camilerimiz ile okullarımız kapalı olmasına rağmen sosyal hareketliliğin azalması ve sosyal mesafenin korunması konularına yeterince önem verilmediğidir. Bu işin gerçekten şakası yok. Market ve pazar yerlerinde özellikle en asgari sayıda kişilerin olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda devletimiz büyük çaba harcıyor, ancak bundan sonra bu kurala uymayanları yaptırımlar olacak. Dün akşam kaymakamlarımızla video konferans yoluyla görüştük, bu kadar önemli tedbirler alınmasına rağmen kurallara uymayanlara karşı kamunun varlığını göstermemiz ve gereken cezaların etkin bir şekilde uygulanması gerektiği konusunda hemfikir olduk.

HASTANELERE BAŞVURANLAR DA MASKE TAKMAK ZORUNDA

Uzun süredir il bazında uygulamayı düşündüğümüz sosyal hareketliliğin olduğu market, pazar yerleri ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu da getirilen en önemli uygulamalardan birisidir. Buna ek olarak ilimiz özelinde hastanelere başvuran vatandaşlarımıza maske takma zorunluluğu getiriyoruz.

İLÇELER ARASI GEÇİŞİN DURDURULMASI TEDBİRİ MASADA

Alınan kararın gücünü uygulama gösterir. Bu kuralların uygulanması konusunda vatandaşlarımızın da daha duyarlı olması mücadelemizde önemli bir yer tutuyor. Salgınla tek başımıza değil toplu bir mücadele örneği göstermememiz gerekmektedir. Bu konu, merkezi yönetim, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarındaki tüm ekiplerimizin katkılarıyla yürütülmesi gereken bir mücadeledir. Emniyet ve Jandarma gibi kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte yerel yönetimlerimizin de bu işin içerisine daha fazla dahil olmasını istiyoruz. Belediyelerimiz bünyesindeki zabıta görevlilerinin özellikle sosyal mesafenin korunması konusunda sahada daha etkin olmasını istiyoruz. Eğer bu konuda bir mesafe alınmazsa, ilçeler arası geçişin durdurulmasına kadar gidilecek tedbirlerimiz de masada duruyor."

İDARİ İZİNLİ PERSONEL DE DIŞARI ÇIKAMAYACAK

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu ayrıca, sağlık mazeretleri dolaysıyla idari izinli sayılan kamu görevlileri için de önemli bir karar aldı. İdari izinli sayılan personel de ikametlerinde kalacaklar ve dışarı çıkamayacaklar.