SAPANCA'DA YALNIZ DEĞİLSİNİZ

GÜNCEL

SAPANCA'DA YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Sapancalı gençler, Sapanca Gençlik Platformu adıyla kurdukları oluşumla Covid-19 tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş üzeri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattı.

Sapanca'nın gençleri olarak üstlerine düşen görevi yerine getirmek için bir araya geldiklerini belirten Gençlik Platformu üyeleri yaptıkları yazılı açıklamada, "Kıymetli Sapancalılar. İlk kez 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan eyaletinde tespit edilen yeni nesil koronavirüsü  (kovid-19) Asya ve Avrupa olmak üzere global bir salgına dönüştü.  Bu süreçte 11 Mart tarihinde Ülkemizde de ilk vaka tespiti yapıldı. Bu süreçten itibaren virüsle mücadele kapsamında merkezi yönetim, yerel yönetimler, sosyal dernekler ve vatandaşlar topyekûn ulusal bir seferberlik çalışması başlattı. Bizler de vatandaşlar olarak ülkemizin içerisinde bulunduğu bu durumda Sapanca'nın gençleri olarak üstümüze düşen görevi yapacağız" ifadelerine yer verdi.

İş adamı, esnaf ve yardımsever vatandaşların desteklediği platform, her gün onlarca erzak paketini ihtiyacı bulunan vatandaşlara ulaştırıyor. Mahalle temsilcileri de bulunan platform, muhtarlarla koordineli olarak iletişim numaraları ve sosyal medya üzerinden gelen talepleri en kısa sürede yerine getiriyor.