MECLİS TOPLANTILARI 3 AY ERTELENDİ

SİYASET

MECLİS TOPLANTILARI 3 AY ERTELENDİ

Her ay düzenli olarak yapılan Sapanca Belediyesi Meclis Toplantıları, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında 3 ay süreyle ertelendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve valilik ve kaymakamlıklara gönderilen genelge ile büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesini istedi.

İçişleri Bakanlığı valiliklere ek bir genelge daha gönderdi. Genelgede devletin tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve insanların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için umuma açık iş yerlerinin faaliyetlerinin durdurulması, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile dernek ve vakıfların toplantılarının, eğitim/hizmet içi faaliyetlerinin geçici süreliğine ertelenmesi başta olmak üzere birçok tedbir alındığı, bu tedbirler kapsamında uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşıldığı ifade edildi.

Genelgede ayrıca "Koronavirüs Tedbirleri" kapsamında zorunlu hallerde olağanüstü toplantılara, gerekli sağlık tedbirlerinin alınması koşulu ile izin verilebileceği ifade edildi.