UMRECİLERİN 14 GÜNLÜK EV KARANTİNALARI TAMAMLANDI

GÜNCEL

UMRECİLERİN 14 GÜNLÜK EV KARANTİNALARI TAMAMLANDI

Umre dönüşü yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde 14 günlük karantina uygulanan vatandaşların karantina süreleri sona erdi.

21 Şubat'ta Hilal Turizm Sakarya Şubesi olarak Sapanca'dan 50 ve diğer ilçelerden 50 kişi olmak üzere Cengiz Topel Havaalanı'ndan 100 kişi ile Cidde'ye giden umreciler, daha sonra ise Mekke'ye geçti. Metin Şahin başkanlığındaki kafile, 20 günlük umre programının 16 gününü Mekke, 4 gününü ise Medine'de geçirdi.

Medine'de Koronavirüs nedeniyle Ravza ziyaretini yapmayan kafile, sadece dışarıdan Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) selamlayarak, kendilerine yollanan selamları arz ettiler. Buradaki ziyaretlerini otobüsten inmeden yapan kafile; 12 Mart 2020'de Medine'den Türkiye'ye geri döndü.

Saat 23:50'de umrecileri ile beraber Cengiz Topel Havaalanı'na inen Hilal Turizm Sakarya Şubesi Müdürü Metin Şahin ve eşi Remziye Şahin; burada Sağlık Bakanlığı'nın özel sağlık ekipleri tarafından  karşılandı. Kontrolden geçen Sakaryalı umre kafilesi; buradaki kontrollerde de hiç bir olumsuzluk yaşamadı.

Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından "14 gün evinizden çıkmayın. Misafir kabul etmeyin" talimatı sonrası umreciler evlerinde 14 günlük karantina sürecine girdi.

Karantina süresinin dolmasının ardından açıklama yapan Hilal Turizm Sakarya Şube Müdürü Metin Şahin; "Umrecilerim ile de görüştüm çok şükür onlarda çok iyi ve hiç bir umrecimizde Koranavirüs'e ilişkin hiç bir sıkıntıya rastlanmadığı gibi, Maşallah hepsi de çok iyi. Karantina süremiz sona erdi ancak tüm umrecilerimize devletimizin talimatlarını dinleyerek evde kalmalarını tavsiye ediyorum. Herkes evde kalsın, sağlıklı kalsın" dedi.