GEYVE'DEN ÇALIP SAPANCA'DA PARAYA ÇEVİRDİLER

YAŞAM

GEYVE'DEN ÇALIP SAPANCA'DA PARAYA ÇEVİRDİLER

Sakarya'nın Geyve İlçesinden 27 adet tam ve 3 adet çeyrek altın ile 1 adet altın kolye ve bilezik çalarak bunları Sapanca, Derince ve İzmit'te bozduran 4 hırsızlık zanlısı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre; Karacaören Mahallesinde ikamet eden M.Ç.'nin evinden altın çalındığının ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından çalışma başlatıldı.

Jandarma Olay Yeri İnceleme Timinin olay yerinden almış olduğu ayak izinin kriminal incelemesinde K.A.S. isimli şüpheliye ait olduğu tespit edildi.

Kısa sürede şüphelilerin kimliklerini tespit eden Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) K.A.S., E.Ç., M.A. ve Y.K. isimli dört şüpheleriler gözaltına aldı.

Şüpheliler jandarmadaki ifadelerinde evin penceresinden içeri girdiklerini kasa anahtarını bularak hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Dört şüphelinin çaldıkları ziynet eşyalarının bir bölümünü Sapanca'da, başka bir bölümünü ise Derince ve İzmit'te paraya çevirdikleri, elde ettikleri paranın bir miktarını ise harcadıkları belirlendi.

Jandarmanın yapmış olduğu araştırma sonucunda çalınan ziynet eşyalarından henüz bozdurulmayan 2 adet tam altın ve 1 adet altın bilezik ile 37.480 TL., şüphelilerden K.A.S.'nin evinde ele geçirildi. Ele geçirilen ziynet eşya ve para, sahibi M.Ç.ye teslim edildi.