SAPANCA VEFA DESTEK HATTI HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

GÜNCEL

SAPANCA VEFA DESTEK HATTI HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Devlet Hastanesi, Muhtarlar Derneği ve STK'ların ortaklığında oluşturulan Vefa Destek Hattı hizmetlerine devam ediyor.

112, 155, 156 ve 0 850 224 54 54 numaralı telefonlardan ulaşılabilecek olan Vefa Destek Hattı ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü yalnız yaşayan vatandaşların alışverişleri yapılarak evlerine teslim ediyor.

ZORUNLU BİR DURUM OLMADIĞI SÜRECE EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşların her türlü hizmeti için seferber olduklarını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "İçişleri Bakanlığı'nın Koronavirüs tedbirleriyle ilgili genelgesi gereğince, 65 yaş üzeri ve bağışıklık sistemi düşük, kronik akciğer hastalığı olan vatandaşlarımızın dışarı çıkmaları, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırıldı. Bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sapanca Kaymakamlığının başkanlığında kurulan Vefa Destek Hattı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Bu hatta gelen talepler kayda alınarak görevli personellerimize bildiriliyor. Kısa sürede ihtiyaç sahibiyle irtibata geçen ekiplerimiz, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayıp evlerine teslim ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Sapanca'da yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızla aile fertlerinin zorunlu bir durum olmadığı sürece evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Bizler vatandaşlarımız için elimizden gelen her şeyi tüm ilçedeki kurumlarımızla işbirliği halinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz, halkımızın da evlerinde kalmalarını rica ediyoruz" dedi.

DEVAM EDECEK

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada evlere hizmet uygulamasının devam edeceğini belirterek, vatandaşların evde kalma kuralına riayet etmesinin önemine vurgu yapıldı.