TIR ŞOFÖRLERİ ÇEKYA'DA MAHSUR KALDI

GÜNCEL

TIR ŞOFÖRLERİ ÇEKYA'DA MAHSUR KALDI

Çekya'da mahsur kalan ve aralarında Sapancalı Ziya Erkin'in de bulunduğu tır şoförleri için Prag Büyükelçisi Egemen Bağış devreye girdi.

Türk Hava Yollarının uçuşlarını iptal etmesi sebebiyle Sakaryalı tır şoförleri Ali Usta, Muammer Akgün, İrfan Yıldırım ve Ziya Erkin Çekya'da mahsur kaldı.

Eski adıyla Çek Cumhuriyeti şimdi ki adıyla Çekya'da mahsur kalan tır şoförlerini ailelerine ulaştırmak için Prag Büyükelçisi Egemen Bağış devreye girdi. Büyükelçilik çalışanı Ahmet Çelik'in, Sakaryalı TIR Şoförleri ile iletişime geçip "Büyükelçimiz Egemen Bağış'ın görevlendirmesiyle sizlerin ailelerinize kavuşmanız için görevlendirildim. En kısa sürede yaşadığınız soruna çözüm bulacağız. Lütfen sükunetinizi koruyun" dediği öğrenildi.

RUSYA ÜZERİNDEN

Konu hakkında büyükelçilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Almanya sınırları kapalı. Çekya'da mahsur kalan vatandaşlarımızın önce Rusya'ya oradan da Türkiye'ye nakledilmesi için çalışma başlatıldı. Büyükelçimiz Egemen Bağış süreci yakından takip ediyor. Şoförlerimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Otellerin kapalı olması, sınır kapılarının kapalı olması süreci biraz zorlaştırıyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti hiçbir vatandaşının başka bir ülkede mahsur kalmasına seyirci kalmaz. En yakın zamanda şoförlerimiz Türkiye'ye nakledilecek."