SAPANCA ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ SAATLERİ GÜNCELLENDİ

GÜNCEL

SAPANCA ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ SAATLERİ GÜNCELLENDİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Sapanca Özel Halk Otobüsleri sefer saatlerinin yeniden düzenlendiği açıklandı.

Sapanca-Kocaeli, Sapanca-Adapazarı ve Yanık-Adapazarı seferlerini gerçekleştiren 12 Nolu Sapanca Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifi'nden düzenlemeler hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Korona virüsüne karşı alınan tedbirler ve ülke genelindeki getirilen kısıtlamalar sebebiyle, tüm güzergahların gidiş ve geliş saatlerinde geçici olarak değişikliğe gidilmiştir. Buna göre Yanık'tan sabah saat 06:00'da başlayan buçuk (06:30 ve 07:30) araçları Kırkpınar'ın içerisinden, diğer tüm saat başı araçları ise Tepebaşı güzergahından gidecek.Yanık araçları Adapazarı' ndan her saat başını çeyrek geçelerde, Sapanca- Adapazarı araçları ise her kırkbeş geçelerde kalkış yapacak. Yanık'tan saat 08:00'dan sonra her yarım saatte bir olan Kırkpınar'ın içerisinden geçen, Kocaeli'ne gece 21:00 ile 22:30, ipekyolu ve şehir içi servisleri, tamamen kaldırılmıştır.

Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından alınan karar gereği 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarına alınmayacağından, bu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu kurala uymaları gerekmektedir. %50 yolcu taşıma kapasitesine uyularak araçlara 20 kişiden fazla yolcu alınmayacak. 20 yolcunun 10'u her koltuğa 1'er kişi, kalan diğer 10 yolcu ise ayakta belirli mesafe ile durmaları gerekmektedir" denildi.

Not: Sefer saatleri günlük yolcu sayısına göre düzenlenmekte olup, güncel kalkış saatlerin takibini bu haberin fotoğraf galerisinden takip edebilirsiniz. Sapanca-Kocaeli, Sapanca-Adapazarı ve Yanık Adapazarı güzergahında uygulanan mevcut sefer saatlerine haberin fotoğraf galerisinden ulaşabilirsiniz.