CUMA PAZARLARINDA 'KORONA VİRÜS' SESSİZLİĞİ

GÜNCEL

CUMA PAZARLARINDA 'KORONA VİRÜS' SESSİZLİĞİ

Sapanca'da yeni tip korona virüs (Covid19) nedeniyle Cuma pazarında yoğunluk düşerken, Sapanca Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Salı günleri kurulan "Sosyete Pazarı"nın faaliyetlerinin geçici süre ile durdurulduğunu açıkladı.

Geçen haftaya göre fiyatlarda artışın yaşanmadığı cuma pazarlarında pazarcılar ve bazı vatandaşın eldiven ile maske taktıkları, bazı tezgahların ise açılmadığı görüldü.

Korona virüs önlemleri kapsamında evde kalmaları önerilen vatandaşların, Sapanca'da Cuma pazarlarına gelme oranı da yüzde 60 azaldı. Cuma pazarında müşteri sayısı düşerken, daha çok meyve sebze bölümüne ilgi gösterildi.

30 yıldır Sapanca'da Pazar esnafı olduğunu belirten Turgay Yıldız, vatandaşlara en kötü zamanlarda bile hizmet etmek için pazar tezgahlarını açıklarını söyledi.

"Elimizden geldiği kadarıyla uygun fiyatlarlar satış yapıyoruz" diyen Yıldız, "Bizler hizmet için buradayız. Vatandaşlarımız evlerinde kalmaları mevcut durumda çok normal ama evlerine alışveriş yapmaları için gerekli önlemleri alıp alışverişe gelmelerini bekliyoruz. Alışverişe çocuklarıyla, yada ileri yaştaki büyüklerimizle gelmelerini bizlerde istemiyoruz. Ortada bir virüs gerçeği var ama ekonomiyi de ayakta tutmamız gerekiyor. Şuan saat 15:00 ve henüz siftah yapmadım. Bu durum daha fazla devam ederse ne yapacağımızı gerçekten bilmiyorum. Böyle giderse ben dahil bir çok esnaf arkadaşımızın uzun süre dayanabileceğini düşünmüyorum. Daha öncede söylediğim gibi vatandaşlarımızdan gerekli önlemleri alıp pazara alışverişe gelmelerini bekliyoruz" dedi.