ÖZEN'DEN KORONAVİRÜS TOPLANTISI

GÜNCEL

ÖZEN'DEN KORONAVİRÜS TOPLANTISI

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Koronavirüse karşı toplu kullanım alanları dezenfekte eden Sapanca Belediyesi, oluşturduğu özel ekiple camileri, sosyal tesisleri, çeşitli işyerlerini ve farklı kamu kurumlarında da ilaçlama çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

İlçede gerçekleştirilen koronavirüs önlemlerine ilişkin belediye daire müdürleriyle toplantı düzenleyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen gelinen mevcut durum hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

"Bu süreci inşallah el birliği ile hep birlikte atlatacağız" diyen Özen, "Allah'a hamdolsun başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın kararlı duruşu, olaya anında müdahale edilmesi, sağlık teşkilatımızın etkin mücadelesi sayesinde ülkemizde tedbirler kontrollü gidiyor. İlaçlama hizmeti kapsamında yapılan çalışmalarımıza kapalı alanlarda camiler, sosyal tesisler, çeşitli iş yerleri ve kamu kurumlarında bulaşıcı hastalıklara neden olan virüslere karşı programlı olarak dezenfeksiyon çalışması yapıyoruz. Halkımız bu konuyla ilgili hassasiyetlerini muhafaza etsinler. Bizim gerekli tedbirleri aldığımızdan da emin olsunlar. Belediye olarak, bu konuda hassas olduğumuzun bilinmesini istiyorum. İlçemizde düzenli periyodlarla devam eden ilaçlama çalışmalarını sıklaştırdık. Biz önlemlerimizi alıyoruz, bizimle birlikte vatandaşlarımızın da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeleri dikkate almalarını ve duyarlı olmalarını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

KİRA ÖDEMELERİNDE ESNEKLİK

Belediyeye ait olan iş yerlerinde kiracı durumunda olanlara, kira ödemelerinde esneklik sağlanacağını da açıklayan Özen, "Bu durum sadece ülkemize ait bir durum değil. Tüm dünyayı ilgilendiren ve etkileyen bir konu, inşallah ülkemiz en iyi şekilde atlatacak ve bu günler geride kalacak" dedi.

KOLONYA VE DEZENFEKTAN FİYATLARI KONTROL EDİLİYOR

Toplantıda konuşan Zabıta Müdürü Suat Balkaya, belediye, kaymakamlık, STK, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Devlet Hastanesi ile koordineli çalışıldığını aktardı. Balkaya, "Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm resmi açıklamalar esnaf vatandaşlarımıza tebliğ ediliyor. Özellikle marketlerde satılan deterjan, kolonya, dezenfektan fiyat etiketleri tek tek kontrol ediliyor. Fiyatlarda uygunsuz artış tespit edildiğinde ise ceza uyguluyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada ise temasın en az seviyede olması için ve bulaşmasını önlemek amacıyla uygulanması gereken tüm tedbirlerin belediyenin tamamında uygulandığı ve vatandaşlar için tüm müdürlüklerin üzerlerine düşen görev yaptığı ve bu durum bitene kadar önlemlerin devam edeceği bildirildi.