ELITE WORLD SAPANCA OTEL PERSONELİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARDI

GÜNCEL

ELITE WORLD SAPANCA OTEL PERSONELİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARDI

Elite World Sapanca Otel, otelcilik faaliyetlerinin normale dönmesinin 6 aydan fazla süreceğini iddia ederek, "Mecburi olan personel harici, çalışan tüm personelimize ücretsiz izin verilmiştir" açıklamasında bulundu.

Otelden personele gönderilen e-mailde şu ifadelere yer verildi:

"ÇALIŞANLARIMIZIN BİLGİSİNE

Dünya'da ve ülkemizde baş gösteren Koronavirüs salgını ve keza bu salgının önlenmesi için yetkililer tarafından alınan tedbirler nedeniyle otellerimizde %90'ların üstünde müşteri kaybı yaşanmıştır. Küresel bir tehdit noktasına ulaşan salgın, 11 Mart 2020 itibariyle Dünya Sağlık Örgütü ("DSO") tarafından "pandemi" (bölgeler ve gruplar üstü coğrafi salgın) olarak nitelendirildiği duyurulmuştur. Bazı otellerimizde ise ancak birkaç oda acık haldedir. İşbu salgın hastalık tehlikesinin, özellikle kamusal tehdidin ne zaman sona ereceği ve dolayısıyla otelcilik faaliyetlerinin de ne kadar sürede normale döneceğine yönelik kesin bir kanaat oluşturmak ne yazık ki mümkün değildir. Ancak bu durumun yakın gelecekte düzelmeyeceği, keza otelcilik faaliyetlerinin normale dönmesinin 6 aydan fazla süreceği anlaşılmaktadır. Bu koşullar altında şirketimize ait otellerimizin acık tutulabilmesi keza çalışanlarımızın ücret ve sosyal haklarının da ödenebilmesi mümkün değildir.

Bu nedenle siz değerli çalışanlarımızın zarar görmesinin önüne geçmek amacıyla şirket yönetim kurulunca 18.03.2020 tarihinde alınan karar ile Şirketimize ait olan Elite World Asia, Elite World Europe, Elite World Prestige, Elite World Sapanca, Elite World Van, Elite World Marmaris otelleri geçici olarak kapatılmış, Elite World İstanbul, Elite World Business otellerimizin de kapasitesi düşürülmüş olup, bu otellerde bulunması mecburi olan personel harici, çalışan tüm personelimize de ücretsiz izin verilmiştir.

Bu kapsamda 19.03.2020 tarihinden itibaren yeni bir bildirime kadar ücretsiz olarak izinli olduğunuzu, 19.03.2020 tarihinden itibaren herhangi bir ücret ödenemeyeceğini, ancak ücretsiz izne ayrıldığınız tarihten sonra kısa çalışma ödeneğinden yararlanmanız için İŞKUR ve diğer idari kurumlar ile görüşmelerin yürütüldüğünü, sonuçlandığında tarafınıza duyurulacağını üzülerek belirtmek isteriz."