SAPANCA HIFZISSIHHA KURULU KARARLARI

GÜNCEL

SAPANCA HIFZISSIHHA KURULU KARARLARI

Sapanca Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Coronavirüs gündemi ile toplandı.

İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu gündemdeki konulan görüşmek üzere bir araya geldi. Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Bilgehan Bayar başkanlığında geçekleşen toplantıya Kurul Üyeleri; Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Sağlık Müdürü Arzu Ayan Bostancı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Kabakçı, Serbest Tabip Uz. Dr. Bülent Kurt ve Serbest Eczacı Burcu Eralp katıldı.

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "PANDEMİ" olarak nitelendirilen Coronavirus (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için;

1- Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı değerlendirilen; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan, düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, play station vb.). her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, demek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu. SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinin 16/03/2020 Pazartesi saat 24:00 itibari ile geçici bir süreliğine durdurulmasına, (bu konuda temel mantık vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından olan yemek ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu nedenle lokanta ve restoranlar kapsam dışında tutulmuştur. Lokanta ve restoranların da faaliyetlerini yürütürken müşteriler arasında en az bir metre olacak şekilde oturma düzeni oluşturmalarına)

2- Farklı bir karar alınıncaya kadar güncel talimata göre; otellerin faaliyetlerinin devam etmesi kararlaştırılmıştır. Ancak vatandaşlarımızın sosyalleşme, eğlence, vakit geçirmek, spor için toplu olarak bulundukları SPA, hamam, sauna, masaj salonu, spor merkezi, disko, vb. faaliyetlerin durdurulması kararı alınmıştır. Bu nedenle oteller bünyesinde bulunan SPA, hamam, spor merkezi, disko, vb. faaliyetlerin durdurulması gerekmektedir.

3- Yine farklı bir karar alınıncaya kadar güncel talimata göre; Ganyan Bayi olarak faaliyetlerini sürdüren işletmelerin faaliyetlerinin devam etmesi, ancak bu işletmelerin içinde yer alan, vatandaşların toplu olarak yarış sürecini ve sonuçlarını takip ederek vakit geçirdikleri kafe, oturma alanı vb. yerlerin faaliyetlerinin engellenmesi gerekmektedir.

4- Toplu olarak vatandaşlarımızın bir arada bulunduğu "Taziye Evlerinin" faaliyetlerinin 16/03/2020 Pazartesi saat 24:00 itibari ile durdurulmasına ve cenaze, umre ziyareti, nişan, düğün gibi toplu temas sağlanan faaliyetlerin ülke genelinde alınan tedbirler doğrultusunda ilen bir tarihe ertelenmesine.

5- Sivil Toplum Kuruluşlarının (demek, vakıf vb.) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dahil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı vb. faaliyetlerinin (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16/03/2020 Pazartesi saat 24:00 itibari ile geçici olarak ertelenmesine.

6- Yukarıda bahsi geçen işlemlerden ruhsatındaki faaliyet konusu ile uygulamada farklılık gösteren işletmelerin tespiti halinde; uygulama, faaliyetlerinin durdurulması kapsamına giriyorsa bu hususun tutanağa bağlanarak faaliyetlerinin durdurulmasına.

7- Resmi vb. özel kurum vb. kuruluşlarda çalışanların kişisel koruma tedbirlerini alarak ve hijyen koşullarına uyarak hizmet vermesine

8- Resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda plastik bir kova içerisinde 1 ölçek %5'lik klor solüsyonunun (çamaşır suyu) üzerine 9 ölçek su ilave edilerek temiz bir bezle sık temasta bulunulan kapı kolu, masa, sandalye vb. yerlerin günde en az 4-5 defa ve her defasında yeni karışım hazırlanarak; (dezenfeksiyonu uygulayacak kişinin eldiven, koruyucu maske vb. tek kullanımlık koruyucu ekipmanları kullanarak) dezenfekte edilmesi gerektiğine

9- Sapanca İlçesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezlerine, İlçe Hastanesine vb. İlçe Sağlık Müdürlüğüne Covid-19 riski taşıdığı düşünülen bir hastanın başvurusu sonrasında gerekli tedbirler alınıp hasta nakli gerçekleştirilerek İlçe Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçilip Sapanca Belediyesi tarafından en kısa sürede dezenfeksiyonun yapılmasına

10- Kararların uygulanmasının kolluk birimleri tarafından titizlikle takip edilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.