OKULLAR TATİL EDİLDİ

GÜNCEL

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'deki zirve sonrası yaptığı açıklamada okulların 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta tatil edildiğini açıkladı.

ÜNİVERSİTELER 3 HAFTA

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, üniversitelerin ise üç hafta tatil olacağını duyurdu. Kalın okulların tatil edilmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı.

İLKOKUL VE LİSELER 1 HAFTA

İlkokul ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar.

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandır. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır.
Vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini erteleme yönündedir. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almalarını istiyoruz."