SAPANCA SİNAN GÖKSUN İLKOKULU ENGEL TANIMIYOR

GÜNCEL

SAPANCA SİNAN GÖKSUN İLKOKULU ENGEL TANIMIYOR

Sapanca Sinan Göksun İlkokulu tarafından yürütülen "Engel Tanımayanlar" projesi kapsamında Sakarya Engelsiz Kafeye ziyaret gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve veliler arasında dezavantajlı bireylere karşı farkındalık oluşturmak, engelli bireylerin topluma kattıkları değerlere dikkat çekerek farklı başarı öyküleri ile toplumda pozitif bakış açısı geliştirmek, bu yolla dezavantajlı bireylerin olumlu yönlerine vurgu yapmak ve değerli birey algısı oluşturmak amacıyla yürütülen "Engel Tanımayanlar" projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor.

Proje kapsamında son olarak veliler ve okulöncesi öğrencileri Sakarya Engelsiz Kafeyi ziyaret etti.

Öğrenciler ziyarette engelli bireyleri çalışma alanlarında görme fırsatı yakalarken birlikte güzel anları da paylaştı.

Gün sonunda ise kafe çalışanlarına teşekkür belgesi ve öğrenciler tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Tüm proje paydaşlarına teşekkür eden Okul Müdürü Serkan Adıyaman, "Engelli bireylere karşı toplumuzda değerli birey algısı oluşturmak üzere öğretmenimiz Reyhan Aktaş'ın öncülüğü ile başlattığımız projenin okullarımızdaki çalışmaları başarı ile sürdürülmektedir. Gayretli çalışmalarından dolayı öğretmenimize ve katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Öğretmen Reyhan Aktaş ise "Okulumuzda dezavantajlı bireylere karşı toplumda olumlu bakış açısı geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığımız 'Engel Tanımayanlar' sosyal sorumluluk projesi ilçemizdeki tüm okullarda büyük bir ilgi ile karşılanmış ve projemize katkı sağlanmışlardır. Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğümüz ve tüm okullardaki yöneticilere teşekkür ediyorum. Projemiz kapsamında farklı engel türlerine sahip sporcu, ressam, sanatçıların başarı öykülerini paylaşıp engellerin başarının önüne geçmemesi gerektiği bilincini aşılamak istiyoruz. Böylece dezavantajlı bireylere karşı olumlu bakış açısı geliştirmeyi, değerli birey algısı oluşturmayı amaçlıyor; birlikte yaşamanın önemi ve güzellikleri ile ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz" diye konuştu.