MECLİS TOPLANDI

SİYASET

MECLİS TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Mart ayı olağan toplantısı gerçekleşti.

Meclis toplantı sonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Özcan Özen, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diledi. Daha sonra ise şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okundu.

İlçede son 1 ay içerisinde gerçekleştirilen belediye çalışmaları hakkında da bilgiler veren Özen, şunları kaydetti:

YAĞMUR SUYU TAHLİYESİ

"Burcu ve Eğitim Sokakta yoğun yağışlı havalarda yağmur suyu sorunumuz vardı. Atatürk Caddesi'nden gelen sular bu bölgede soruna sebep oluyordu. Caddeden her iki sokağında girişine yağmur suyu tahliye hattı çekerek ızgara koyduk. Artık inşallah bu bölgemizde yağmur suyu sorunumuz olmayacak.

PİKNİK ALANI

Göl Mahallesi'nden Uzunkum Mahallesi'ne giden yol güzergahında bulunan 48 dönümlük yeşil alanda temizleme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Seçim beyannamemizde de bu alan için bir söz vermiştik onu da gerçekleştirmiş oluyoruz. Temizleme çalışmalarının 1-2 ay sürmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız için güzel bir piknik alanını inşallah bu yaza yetiştireceğiz.

ŞEHİR GİRİŞ TAGI

Sapanca'nın Doğu ve Batı yönlerinden girişlerine giriş tagı yerleştiriyoruz. Sapanca'nın Arifiye ile sınırı olan Gölbaşı bölgesindeki tag geçtiğimiz günlerde yerine takıldı. Batı sınırımızda da Yanık Mahallesi çıkışına takılacak. Ancak o bölgede tam olarak uygun yeri tespit etmeye çalışıyoruz. Sapanca'mıza gelen misafirlerimizi artık ilçemizin tarihi bir değeri olan Kemer'le karşılayacağız.

SEDAŞ'TAN SAPANCA'YA 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM

SEDAŞ Sapanca'ya şuana kadarki en büyük değer olan 30 milyon civarında bir yatırım yaparak elektrik hatalarını yeraltına alacak. Çalışma otoban kavşağından Köprübaşına kadar olan alan İpekyolu Caddesi ve çarşı içindeki bölgeleri kapsıyor. Su, doğalgaz ve Telekom çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçemizin çok büyük bir bölümünde elektrik telleri yeraltına alınmış olacak. Otoban çıkışından köprübaşına kadar olan bölümde aydınlatma direkleri de daha estetik aydınlatma ürünleriyle değişecek. Bu çalışmayı da büyükşehirden destek alabilirsek onların vasıtasıyla alamazsak kendi imkanlarımızla yapacağız.

SU ŞEBEKESİ YENİLECENEK

İçmesuyu hatlarının eski olması sebebiyle verimli kullanılamıyor. Kaba bir hesapla 100 litre suyun 60 litresi hatlardaki kaçaklar sebebiyle tekrar toprağa karışıyor. Bildiğim kadarıyla SASKİ dış kredi ile Sapanca genelinde bir yatırım gerçekleştirecek. Bu hem iyi hem de biraz sancılı olacak. Çünkü bu işlem sırasında yollar kazılacak. Ama sonucu iyi olacak. Örneğin şuan Sapanca, Kırkpınar, Yanık ayrı ayrı hatlardan su alıyor. Bu çalışma ile entegre bir sistem oluşturulacak. Diğer bir konu artık şebekeye artezyenden su ilavesi yapılmıyor. Sapanca'nın büyük mahallelerine su artık Hızırilyas Tepesindeki SASKİ Su Yönetim Merkezi'nden veriliyor. Sudaki değişmeyi fark etmişsinizdir. Artık çok daha yumuşak yani kireçsiz su çeşmelerden akıyor."

SASKİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Toplantıda daha sonra söz alan CHP'li Meclis Üyesi Burak Koç, SASKİ tarafından gerçekleştirilecek çalışmaların hangi aylarda yapılacağını ve takvimini sordu.

Özen bu soruya, "SASKİ tarafından ihale edilmesinin ardından müteahhit firma belli olacak. Ondan sonra hep birlikte oturup planlama yapacağız. Mahalle mahalleme mi, yaz veya kış aylarında mı bunlara karar vereceğiz. Çalışmaları tamamlanan bölgelerde ise vatandaşın daha çok zorluk yaşamaması için hemen asfaltlama yapmak istiyoruz" cevabını verdi.

GÜNDEM MADDELERİ

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. 1. Madde olan, "Kırkpınar Soğuksu Mahallesi 432 ada, 30 nolu parselden geçen 7 metrelik yolun değiştirilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu" ve 2. Madde olan, "2. Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi 342 ada 1, 2, 3 ve 11 nolu parsellerde bulunan Sağlık Tesisi Alanında yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğin ilişkin İmar Komisyonu Raporu" komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

SAĞLIK TESİSİ İÇİN KURTKÖY ÖNERİSİ

Madde hakkında söz alan, CHP'li Üye Burak Koç, "Sağlık tesisi Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesine yapılacak. Bu tesisin önceki yıllarda Kurtköy'e yapılacağı planlanıyordu. Kurtköy'de yapılabilirdi. Şuan bu yerin seçilmesindeki sebep nedir. Ayrıca Kırkpınar Sapanca'nın turizm merkezi ve bu bine büyük bir bina ve tam ortada yer alacak" diye sordu.

Başkan Özen ise Koç'un sorusuna, "Kurtköy'de yapılması için mücadele ettik ancak planlama nüfusa göre yapılmış ve bu bölge seçilerek ödenek çıkarılmış. Gelinen noktadan sonra yerinin değişemeyeceği ve ödeneğin iptal edilme ihtimali olduğu söylendi. Bu konuda geçtiğimiz ay Sağlık Müdür yardımcımız gelerek sizlere bilgi de verdi. Şuan yapılacak olan merkez mevcut binanın yerine yapılsaydı yeşil alan küçülecekti. Binayı bu sebeple şuan yeşil alan olmayan arka bölüme aldık" cevabını verdi.

ESKİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI NE OLACAK?

CHP'li Üye Arda Şahin ise Sağlık Müdürlüğü'nün yeni binaya geçmesi ile boşalacak olan eski binanın ne olacağını sorarak, öğretmenevi yapılabileceğini söyledi.

Başkan Özen, öğretmeni için çalışma yürütüldüğünü ve zemin etütünün beklendiğini ifade ederek bu binayı yıkmayıp dernek faaliyetleri için kullanmayı planladıklarını söyledi.

3 VE 4'ÜNCÜ MADDELER

Toplantının 3. Maddesi olan, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 17.06.2019 tarih ve 6/298 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan ve 09.01.2020 – 10.02.2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan İkramiye Mahallesi Kırsal Yerleşim Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na yapılan itirazlar" ile 4. Maddesi olan "5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin "n" bendine istinaden Sapanca sınırları içerisinde muhtelif mahallelerde bulunan isimleri verilmemiş cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu" oy birliğiyle İmar Komisyonu'na sevk edildi.

AKÇAY-FEVZİYE ARASINDA YÜRÜYÜŞ YOLU

CHP'li Üye Arda Şahin'in sorduğu soruyu cevaplayan Başkan Özen, Akçay ve Fevziye Mahalleri arasına yürüyüş yolu yapılmaya başlandığını açıkladı. Özen, "Seçim çalışmaları sırasında mahallede ziyaretler gerçekleştirirken böyle bir talep gelmişti. Akçay muhtarının da talebi üzerine bir çalışma yaptık. Hem genişletme yapıyoruz hem de güzergahı düzenliyoruz. Tamamlandığında vatandaşlarımız bu iki mahalle arasında yürüyüşte yapabilecek" şeklinde konuştu.

BEDESTEN ÇIKIŞI TRAFİK SORUNU

CHP'li Üye Müjgan Gençer, Bedesten Alışveriş Merkezi giriş ve çıkışında trafiğin tehlike oluşturduğu, ayrıca bölgede bulunan çeşmelerden su alan vatandaşların da hem tehlike oluşturduğunu hem de tehlike altında olduğunu söyledi.

Gençer'in açılamalarına cevap veren Başkan Özen, "O bölge karayollarının denetiminde. Çok kısa bir mesafede çok fazla ara yollar ve giriş çıkışlar var. Ayrıca trafik olarak da çok yoğun bir bölge. Bugün İstanbul'da Karayolları Bölge Müdürünün yanındaydık. Otoban kavşağı için bir projemiz var hem onu sunduk hem de yol genişletme için taleplerimiz oldu. Bu bölgedeki yolu genişletmek istiyoruz ama Karayolları istimlak yapmıyor. Bizlerde yerel yönetim olarak bölge üzerinde yerleri bulunan vatandaşlarımızla tek tek görüşeceğiz. Eğer vatandaşlarımız çekmeler için bizlere tamam derlerse kısa zamanda bir proje hazırlayarak sunacağız. Kurtköy güzergahında da bir çalışma olabilir tamamı için önümüzdeki günlerde cevaplar alacağız. İnşallah hepsi olur geçer ve Sapanca'mızın bu sorununu da çözüme kavuşturmuş oluruz" diye konuştu.

CHP'li Üye Arda Şahin bölünmüş yol yapılması durumunda bundan yol üzerindeki esnafın olumsuz etkileneceğini söyledi.

Başkan Özen ise "Bölünmüş yol değil, kesme yol uygulaması yapılacak. 20 metre araç yolu, 1,5 metre kaldırım ve 1.75 metre bisiklet yolu ve park şeridinden oluşuyor. Vatandaşlarımızın da duyarlı olup yeni yapı yapılırken geleceği düşünerek çekmelerini az yapmamaları gerekiyor" dedi.