SAPANCA'DA 35 TÜP KOBRA ZEHRİ ELE GEÇİRİLDİ

YAŞAM

SAPANCA'DA 35 TÜP KOBRA ZEHRİ ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince Ocak ve Şubat ayları içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları açıkladı.

Raporda, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında ise; 35 tüp kobra zehri, 4 bin 861 adet şişe kaçak içki, 2 bin kilogram akaryakıt, 68 kilogram nargile tütünü, 18 paket pipo tütünü, 56 parça tarihi eser, 10 bin 660 adet makaron sigara, 118 kilogram açık tütün, 48 bin 288 adet boş bandrolsüz makaron ve 186 adet mükerrer kullanıldığı tespit edilen bandroller ele geçirildiği açıklandı.

Ele geçirilen 35 tüp kobra zehrinin Sapanca Berceste'te bir ihbar üzerine ele geçirildiği öğrenilirken olayın detayları hakkında ise bilgi verilmedi.

KOBRA ZEHİRİ NEDİR, O ZEHİR NEREDE KULLANILIYOR?

Bir insanı kısa bir sürede öldürebilen kobra zehri, günümüzde sağlık sektörü de olmak üzere bazı sektörlerde kullanılmaktadır. Dünyanın en pahalı ikinci sıvısı olarak bilinen kobra zehrinin bir insanı kısa sürede öldürebildiği bilinirken, sağlık, kimyasal silahların ayrıştırılması, doping ve kozmetik sektöründe kullanıldığı öğrenildi.