SAPANCA'DA ÇOCUKLAR SPORLA BÜYÜYOR

SPOR

SAPANCA'DA ÇOCUKLAR SPORLA BÜYÜYOR

Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen okul sporları ve geleneksel çocuk oyunları turnuvaları 10 branşta toplam 33 kategoride başladı.

Farkındalık oluşturularak, spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve başarılı sporcuların halka tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacı ile düzenlenen spor turnuvaları; basketbol, voleybol futsal, futbol, hentbol, badminton, masa tenisi bilek güreşi, bocce, dart, geleneksel çocuk oyunlarında ise yağ satarım – bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakan top ve tombik kategorilerinde başladı.

SPOR DALLARI

Toplam 10 branş ve 33 kategoride, Geleneksel çocuk oyunlarında ise 4 kategoride gerçekleşecek yarışmalar sonunda dereceye giren takımlara kupa verilecek.

Turnuvalara küçükler kategorisinde 5, yıldızlar kategorisinde 8 ve gençler kategorisinde 5 okul olmak üzere toplamda 18 okul katılacak.

Toplam sporcu sayısı ise basketbolda 130, voleybolda 180, futsalda 150, futbolda 140, hentbolda 90, badmintonda 80, masa tenisinde 120, bilek güreşinde 40, boccede 70, dartta 50 sporcu olmak üzere toplam 1050 olarak planlandı.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI

Geleneksel Çocuk Oyunlarında ise turnuvalara; yağ satarım – bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakan top ve tombik kategorilerinde 8 ilkokul ve 7 ortaokul olmak üzere toplam 15 okuldan 5.000 sporcunun katılması bekleniyor.

6 BİN SPORCU

Sapanca İlçe Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamada; düzenlenecek olan turnuvalar sonucunda Sapanca'da 6 bin 50 sporcuya ulaşılmasının hedeflendiği açıklandı.