KUDÜS VE MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

GÜNCEL

KUDÜS VE MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Sapanca Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe, tüm Sapancalıları, Adapazarı Atatürk Spor Salonunda düzenlenecek Kudüs ve Mavi Marmara şehitleri anma etkinliğine davet etti.

Kızıltepe; yayınladığı mesajında, 10 insani yardım gönüllüsünün şehit edildiği Mavi Marmara saldırısının 10. Yıldönümü münasebeti ile düzenlenecek ve tüm Sapanca halkının davetli olduğu anma etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Filistin'in, 1948'den beri İslam dünyasının değişmeyen gündemlerinden biri olduğunu belirten Kızıltepe, "Köy baskınları ile başlayan süreç, uluslararası hukuksuzluklar ve çifte standartlar neticesinde katliam, yıkım, sürgün ve abluka ile tüm Filistin topraklarına yayılan işgal, Kudüs'ün tamamının Siyonist işgal devletinin başkenti yapılması girişimleri ile bugün de devam ediyor" dedi.

Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıktığını anımsatan Kızıltepe, Gazze'ye uygulanan ambargoyu delmek için, yola çıkan Gazze Özgürlük Filosuna dahil olan, Mavi Marmara gemisine Uluslararası sularda, işgalci İsrail devletinin saldırısı sonucunda 10 insanı yardım gönüllüsünün şehit olduğunu, 56 kişinin ağır yaralandığını ve filo katılımcılarının tamamının kötü muameleye maruz bırakıldığını kaydetti.

"Özgür Kudüs" davasına ve şehitlerine sahip çıkacaklarını ifade eden Kızıltepe, "Kutlu seferin 10. Yılını Mavi Marmara yılı ilan ediyoruz. Bu kapsamda 1 Mart Pazar günü, saat 17:00 Adapazarı Atatürk Kapalı Spor salonunda düzenlenecek programa tüm Sapanca halkını davet ediyoruz" diye konuştu.

PROGRAM

Açılış

Kur'an-ı Kerim Tilaveti

Mavi Marmara Belgeseli

Bülent Yıldırım

Ömer Döngeloğlu

Ebubekir Sifil

Ömer Karaoğlu (Konser)

Kapanış