SAPANCA'DA VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

GÜNCEL

SAPANCA'DA VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Sapanca'da 31. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi, ziyaretler gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Sapanca Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Cesar ve kurum çalışanları saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

ZİYARETLER

Cesar ve beraberindeki heyet daha sonra Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti.

Etkinlikler kapsamında Sapanca Şoförler ve Otomobilciler Odası, Sapanca Şehit ve Gazi Yakınları Derneği, Sapanca Muharip Gaziler Derneği ve Gelir Vergisi Mükelleflerinin ziyaret edileceği açıklandı.

"VERGİ DAİRESİNE KARŞI OLAN ÇEKİNCELER AZALDI"

Vergi Haftası gibi etkinliklerin, mükellef ve vergi dairesi arasında daha sıcak ilişkiler kurulmasına vesile olduğunu belirten Sapanca Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Cesar, "1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Kaymakamımız Bilgehan Bayar başta olmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Bu haftanın ana amacı vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması, mükelleflerle daha iyi ilişkiler kurarak sorunların tespiti konusunda çalışmalar yürütmek. Daha güzler yüzlü, şeffaf, etkin ve daha verimli bir hizmet sunmak amacındayız. Geçmiş yıllara göre mükelleflerimizin vergi dairesine karşı olan çekinceleri çok daha azalmış durumda. Bu durumun oluşmasında bizlerin mükelleflerle daha sıcak ilişkiler kurma çabası, vergi haftası gibi etkinlikler ve mükellef ziyaretlerin büyük bir önemi var. Tüm Sapanca halkına teşekkür ediyor, vergi haftasının Sapanca'mıza ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.