ÖZEN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

SİYASET

ÖZEN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Muhtarlar Buluşması" programı kapsamında Sapancalı muhtarlarla bir araya geldi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE SAPANCA İÇİN HİZMET ÜRETECEĞİZ

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan mahalle muhtarları ile istişare toplantılarına büyük önem verdiklerini belirten Özen, tüm muhtarların sorun ve taleplerini tek tek dinledi.

Emanet olarak gördüğü belediye başkanlığını en güzel şekilde yapmak adına şevkle ve canla başla çalışacaklarından kimsenin şüphe duymamasını isteyen Özen, "Evet, ihtiyaçlar sınırsız, buna karşın kaynaklarımız sınırlı. Bir plan dahilinde, öncelikleri belirleyerek muhtarlarımızla işbirliği içinde çalışacağız. Muhtarlarımızın talep ve önerilerinin çözüme kavuşturulacağına, birlik ve beraberlik içinde Sapanca için hizmet üreteceğimizi inanıyorum. Yol, altyapı, gibi benzeri düzenlemeler birinci önceliğimiz. Öncelikleri yapmak için gayret içinde ekip arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. Yol ve altyapı çalışmalarını hizmet süremizde bitirmek istiyoruz. Üstyapı çalışmalarında ise ilçemizin üst bölgelerinde ihtiyaç olduğu için önceliği buralara verdik" dedi.

Günü kurtarmak adına değil, geleceği düşünerek planlama yaptıklarını ifade eden Özen, "Dünya genelinde yaşanan ekonomik darboğaz, terörle mücadele ve çevre ülkelerde yaşanan çatışma ortamına rağmen Türkiye'miz dimdik ayaktadır. Yatırımlar bir miktar etkilenmesine rağmen bu konjonktürde bile Türkiye'de sağlık, eğitim, ulaşım ve altyapı gibi birçok alanda önemli yatırımlar yapıldı. Bizlerde yapılan çalışmalarımızı ve projelerimizi günü kurtarmak adına değil, geleceği düşünerek planlıyoruz. Sizlerden gelen talep, öneriler bizlerin yol haritasını belirlemesinde çok önemli" diye konuştu.

Kısa sürede Sapanca'da elektrik tellerinin yerin altına alınacağını ve ilçeye yakışan, modern görünüm sağlanacağını aktaran Başkan Özen, "İlçemiz için hizmete talip olduk ve ilçe halkımız için ve turizm için planlamalarımızı hayata bir bir geçirmeye başlıyoruz. İlçe giriş ve çıkışlarına Sapanca'ya özgü karşılama takları kısa süre içinde yerleştirilecek. Yeni yapılan parklarımız sıradan parklar değil, çocukların hayal güçleriyle oyunun bir arada olacağı yapıda olacak. Yarı olimpik havuzumuzu sezon sonunda inşallah halkımızın hizmetine sunulacak" şeklinde konuştu.

Başkan Özen toplantının sonunda ise eğitimden, sosyal hizmetlere, yol-asfalt çalışmalarından, park ve bahçelere, kültürel etkinliklerinden, spora Sapanca'da gerçekleştirilen hizmetleri ve bundan sonra yapmayı planladıkları projeleri sunum eşliğinde anlattı.

Toplantıya katılan SASKİ Sapanca Müdürü Bilal Habeş Çomaklı'da, Uzunkum'dan Yanık Mahallesine kadar alanı içine alacak şekilde yapılacak yeni şebeke ile kayıp kaçağın minimuma düşürüleceği bilgisini verdi.

Toplantı sonunda mahalle muhtarları tek tek istek ve önerilerini dile getirdi. Muhtarların şikayet, öneri ve isteklerinin çözümü noktasında ilgili belediye birim müdürleri tarafından açıklamalar yapıldı.