'SAPANCA TURİZMLE BÜYÜYÜP GELİŞECEK'

SİYASET

'SAPANCA TURİZMLE BÜYÜYÜP GELİŞECEK'

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Sapanca'nın tek gelir kapısı turizm, doğayı tahrip etmeden, koru kullan ilkesiyle hareket ederek ilçemize yeni turizm alanları kazandırmalıyız. Sapanca turizmle büyüyüp gelişecek" dedi.

Sapanca'da yatırım olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını belirten Başkan Özen, Belediyesi Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Belediye başkanıyım ve en az 5 yıllık bir görev sürem var. Bu süreçte Sapanca'yı korumak için çaba sarf edeceğimin bilinmesini isterim" diye konuştu.

TURİZM SEKTÖRÜ

Sapanca'nın turizm sektöründe yol almak sorunda olduğunu hatırlatan Özen, "Sapanca'da yatırım olmazsa hiçbir şey olmaz. Bölgemizde hepimizin bildiği gibi bacalı sanayi yapamıyorsunuz yani elimizdeki tek sektör turizm. Yatırımlarında bu yolda olması gerekiyor. Yerel yönetim olarak turizmle ilgili yatırımları öne alıp o konuda çalışmalar yapmamız lazım. Örneğin yeni otel yatırımları, traking ve kamp alanları. Belediye olarak boş durmuyor çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kaymakamlık ile birlikte hayata geçireceğimiz Karavan Park projemiz buna bir örnek. Proje kapsamında 51 araçlık bir karavan park oluşturacağız. Sadece 2019 yılında Sapanca'ya 800'e yakın karavan geldi. Sapanca cazibe merkezi bunu hiçbir zaman unutmamalıyız" şeklinde konuştu.

İLÇE TANITIMINA KATKI VE İŞ İSTİHDAMI

Sapanca'daki konaklama tesislerinin bölgenin en büyükleri olduğuna dikkat çeken Özen, "İlçemizdeki büyük otel yatırımlarına geçtiğimiz aylarda bir yenisi daha eklendi. Şuan Türkiye'de çapında adından söz ettiren 3 büyük otel Sapanca'da bulunuyor. Bu tesisler ilçemizin tanıtımına katkı sağlaması ve oluşturdukları iş istihdamı açısından çok önemli. Ne Kocaeli'de nede Sakarya'nın başka bir bölgesinde bu boyutta turizm yatırımları yok. İlçemizdeki turizm tesisleri ile şahsım adına mutluluk duyuyorum" dedi.

SAPANCA TURİZMLE BÜYÜYÜP GELİŞECEK

Sapanca'nın turizmle büyüyüp gelişeceğini ifade eden Özen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Doğayı tahrip etmeden, koru kullan ilkesiyle hareket ederek ilçemize yeni turizm alanlar kazanılabiliriz. Sapanca turizmle büyüyüp gelişecek. Örneğin A, B ve C tipi mesire alanları var. Bunları Orman Bakanlığı Türkiye genelinde bu alanları belirlemiş ve kiraya veriyor. Şuan spor kompleksimizin bulunduğu yerde C tipi mesire alanı. Bu alanları kiralayarak izci kampları, gençlik kampları oluşturabiliriz. Bu konuyu araştırıyoruz ve çalışma yapıp başvuruda bulunacağız.

Turizm çalışmalarının öncelikli olarak daha az gelişmiş bölgelerde yapılması taraftarıyım. İmar Müdürümüze de bu konuda daha önce talimat verdim. Ancak bu planlamalar hemen olmuyor uzun soluklu işler.

Asla çok yapılaşma taraftarı değilim. Açık konuşayım Dibektaş'ı gördükçe üzülüyorum. Belki yan yana değil de ayrı ayrı yapılsaydı daha iyi olabilirdi. İnşallah bundan sonra Sapanca'mıza bu konuda sahip çıkmaya çalışacağız. Tahrip etmemek için var gücümüzle gayret edeceğiz."