BAŞKANLAR SAPANCA'DA TOPLANDI

SİYASET

BAŞKANLAR SAPANCA'DA TOPLANDI

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Sapanca'da gerçekleşti.

NG Sapanca'da düzenlenen programa; TDBB ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic, Bosna Hersek Federal Mülteciler ve Yerinden Olmuş Kişiler Bakanı Edin Ramıc, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, çok sayıda belediye başkanı ve basın mensupları katıldı.

Başkan Ekrem Yüce'nin açılış konuşması ile başlayan toplantı, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak'ın sunumu ile devam etti.

DEPREMİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Elazığ'da gerçekleşen deprem hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, "Ülkemizde geçen hafta, merkez üssü Elazığ olan bir deprem meydana geldi. Özellikle Elazığ ve Malatya'yı etkileyen depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremden etkilenen kardeşlerimizin duygularını derinden hissediyoruz. Bizler de 20 sene önce bu acıyı yaşadık ve iyi biliyoruz. Depremin olduğu andan itibaren devletimiz bölgede durumu kontrol altına aldı ve anında müdahale etti. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız kardeşlerimize destek olmak için seferber oldular. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Bölgeye; vatandaşlarımızın da katılımıyla düzenlenen kampanya çerçevesinde 5 tır yardım malzemesi yolladık. Ayrıca; Mobil Afet Koordinasyon tırımızı, kurtarma personelimizi bölgeye hızlı bir şekilde intikal ettirdik. Birlik olduğumuzda her şeyin üstesinden gelebileceğimizi bütün dünyaya ilan ettik. Tüm yetkililere ve cömert milletimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

TEK BİR ÇATI ALTINDAYIZ

Bu zamana kadar gelinen zorluklardan bahseden Başkan Yüce, "Bizler, Türk Devletleri olarak buralara kolay gelmedik. Geçmişte 16 büyük devlet kurduk. Günümüzde 7'si bağımsız, 15'i özerk 22 Türk Devleti var. Tarih boyunca ve günümüzde çileler, sıkıntılar, zaferler, hezimetler yaşadık. İçimizdeki hainlerin hileleri ile mücadele ettik. Şimdi ise 22 devlet, tek millet olarak bir aradayız. Bizler Türk Devletleri olarak, globalleşen bu dünyada sadece kendi sorunlarımızla ilgilenemeyiz. Zulüm altında inleyen kardeşlerimizi görmezden gelemeyiz. Dünyadaki hiçbir gelişmeye, sınırlarımızda olmasa bile yaşanan sıkıntılara kulaklarımızı tıkayamayız. Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta, Karabağ'da olanlara sessiz kalamayız. 22 devlet tek millet olarak bizim de söyleyecek sözümüz var. Hepimiz Hz. Ali Efendimizin "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Mezhebine, meşrebine, rengine, etnik kimliğine bakmadan mazlum ve mağdur olan herkesin yanındayız. Zalimin dimdik karşısındayız. Atalarımızdan bize kalan mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız" diye konuştu.

YEŞİLİN VE MAVİNİN HER TONU

Başkan Yüce konuşmanın sonunda ise, "Sapanca Gölü, dünyanın en temiz içilebilir su kaynaklarından birisi. Bunun yanında yeşilin ve mavinin bütün tonları ile mükemmel bir ahengi görebileceğiniz bir yer. Yine maden deresinde, poyrazlar gölünde, yaylalarımızda, jeotermal tesislerimizde, stresten uzak, sakin vakit geçirebilirsiniz. Gençlerin sosyal yaşamlarını idame ettirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri bir çok imkan şehrimizde mevcut. Doğa sporları, bisiklet sporları, su sporları gibi pek çok spor aktivitesini gerçekleştirebileceğiniz alanlar spor severlerin ve tüm halkımızın hizmetine açık" ifadelerini kullandı.