SAPANCASPOR RAKİP TANIMIYOR: 5-1

SPOR

SAPANCASPOR RAKİP TANIMIYOR: 5-1

Sakarya Süper Amatör Lig B Grubunda Lider Sapanca Gençlikspor sahasında Hendek Dereköy'ü 5-1 mağlup etti.

Temsilcimiz Sapanca Gençlikspor ligin 16'ncı haftasında Sapanca Atatürk Stadında puan tablosunda 3'üncü sırada bulunan Hendek ekibi Hendek Dereköyspor'u misafir etti.

Oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne olan maçın ilk yarısında karşılıklı ataklarla her iki takımda rakip kalede gol aradı. Misafir ekipte Yalçın 14'üncü dakikada skoru 1-0 yapan isim oldu. Bu gole temsilcimiz 22'nci dakikada Soner'le yanıt verdi ve skor 1-1 oldu. Başka gol olmayınca maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya ise Teknik Direktörümüz Ahmet Seçgin 2 değişiklikle başladı. Furkan ve Hami oyuna dahil olurken başlama düdüğünün 2 dakika sonrasında, 47'nci dakikada tecrübeli isim Caner skoru 2-1 yaparak temsilcimizi öne geçirdi. Bu golü 69'uncu dakikada Ömer, 80 ve 86'ncı dakikalarda Cihan'ın golleri izledi. Skoru 5-1'e getiren temsilcimiz yine farklı skorlu bir galibiyete imza attı ve puanını 43'e gol sayısını da 78'e yükselterek liderlik koltuğuna iyice yerleşti.

DOĞRU VE GÜÇLÜ OYUNU BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Karşılaşma sonrası Sapanca Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ahmet Seçgin, "1-0 mağlubiyetten 5-1 galip gelmek bizler için tabii ki mutluluk verici bir olay ancak biz konuya skor olarak bakmıyoruz. Oyunumuza ne katıyoruz, eksik nelerimiz var, önümüzdeki maçlarda nerelere müdahale etmemiz lazım bunlar bizim için daha önemli. Play off'larda ki muhtemel rakiplerimizi nasıl açabiliriz, gol yollarımızı nasıl en iyi şekilde kullanabiliriz bu ve buna benzer konular bizler için çok önemli" dedi.

Doğru ve güçlü oyunu bulmak için mücadele ettiklerini ifade eden Seçgin, "Maçın başında bir yan toptan gol yedik, atak pozisyonundan gol yemedik. İkinci yarının başında değişikliğe gittik. Futbolcularımız her hafta aynı performansla oynayamayabilirler, form düşüklükleri olabilir. İşte bu sebeple yedek kulübemizi de çok güçlü tutuyoruz ve gerektiğinde hemen bu arkadaşlarımızı tolere edebiliyoruz. Bugünde bunu yaptık. Allah'ta yardım etti kendi oyunumuzu oynamaya başladık ve farklı skor geldi. Oyundan aldığımız arkadaşlarımızın çok kötü oynadıklarını söylemiyorum ama oyunun gidişine göre bir değişiklik yapmamız gerekti. Ayrıca maçtan öncede yeni arkadaşlarımıza 2'nci yarıda şans vermeyi planlamıştık hem de bunu gerçekleştirmiş olduk. Sapancaspor olarak skora takılmıyoruz. Doğru ve güçlü oyunu bulmaya çalışıyoruz. Kendi oyunumuzun her hafta üzerine katarak devam ediyoruz, böylede devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

SAPANCA GENÇLİKSPOR: 5 – HENDEK DEREKÖY: 1

STAT: Sapanca Atatürk

HAKEMLER: Bahadır İleri, İlker Yavuz, Fatih Çuhadar

SAPANCA GENÇLİKSPOR: İlker, Emin (dk.46 Hami), Gökhan (dk.46 Furkan), Caner, Anıl, Murat (dk.67 İsmail), Cihan, Ömer, Recep, Soner, Üsame

ANTRENÖR: Ahmet Seçgin

HENDEK DEREKÖY: Semih, Şevket, Berker, Kayhan, Hüseyin, Zafer (dk.82 Bahadır), Uğur (dk.71 Ensar), Berat, Yalçın, Hakan, Savaş (dk.82 Dolunay)

ANTRENÖR: Adnan Yüksel

GOLLER: Dk.22 Soner, dk.47 Caner, dk.69 Ömer, dk.80-86 Cihan (Sapanca Gençlikspor), dk.14 Yalçın (Hendek Dereköy)