BAKAN MUSTAFA VARANK SAPANCA'DA

GÜNCEL

BAKAN MUSTAFA VARANK SAPANCA'DA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sapanca ilçesinde düzenlenen programda canlı bağlantı ile WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikasının temel atma törenine katıldı.

Varank, Sapanca ilçesindeki bir otelde düzenlenen WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikasının temel atma töreninde, yaklaşık 40 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren şirketin bu yatırım kararının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Elazığ'daki deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Varank, yaralı vatandaşların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni etti.

Bakanlık olarak yerlileşmeye ve mevcut sanayi kapasitesini çok daha ileri seviyelere taşıyacak politikalara önem verdiklerinin altını çizen Varank, şunları kaydetti:

"Bu noktada hem vizyonu ortaya koyuyor hem de finansman konusunda yatırımcının elini rahatlatıyoruz. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu ve girişimcilik desteklerimiz vizyoner projelerimizden sadece birkaçı. Reel sektörün, sunduğumuz desteklerden azami seviyede faydalanıp yeni kapasite oluşturmasını arzuluyoruz. Tek derdimiz tıpkı bugün temelini attığımız bu tesis gibi pek çok yeni üretim altyapısını ekonomiye kazandırmak. 2023 hedeflerimize, yüksek katma değer üreten, kritik teknolojileri geliştiren ve genç nüfusunu en iyi şekilde istihdam eden bir Türkiye olarak varacağız. İşte Türkiye'nin Otomobili projesi de bu yönde attığımız stratejik adımlardan biri." 

Bakan Varank, geçen ay yapılan tanıtımın yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Halkımız bu işe güvendi, gerçekten sahiplendi. Bu girişimi sadece bir otomobil projesi olmanın ötesine taşıyan, beraberinde getirdiği mobilite ekosistemini çok önemsiyoruz. Artık otomobiller 5G teknolojisinin çığır açıcı etkisiyle hem tüm yaşam alanlarıyla hem de etrafındaki nesnelerle bağlantılı ve etkileşimli olacak. Biz de bu fırsatı gördük ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu noktada tedarik sanayimizin de sektörde gelişen yeni trendleri yakından takip etmesi, üretim yapısında çeşitliliğe gidecek mekanizmaları kurgulaması, hatta bu alanda çalışan start-up'larla iş birliği içinde olması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jacques Esculier ve WABCO Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, Bakan Varank'a plaket takdim etti.

Daha sonra inşaat alanındaki firma temsilcileriyle canlı bağlantı gerçekleştiren Bakan Varank ve protokol üyeleri, temsili butona basarak fabrikanın temelini attı.