YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR

GÜNCEL

YARIYIL TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR

Sapanca'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 6 bin 820 öğrenci ve 550 öğretmen için 16 gün sürecek yarıyıl tatili bugün başlıyor

6 BİN 820 ÖĞRENCİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi takvimine göre yarıl yıl tatili 17 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Tatilin başlamasıyla birlikte Sapanca'daki 5 ilkokul, 3 ortaokul, 4 ilk ve ortaokul, 5 lise ve 2 anaokulunda eğitim ve öğretim gören 6 bin 820 öğrenci okullarındaki eğitime 16 gün ara verecek.

16 GÜN

Yarıyıl tatilinin 3 Şubat 2020 Pazartesi günü sona ereceğini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, "Öğrencilerimiz yarı yıl tatiline 17 Ocak Cuma günü başlayacak ve hafta sonlarıyla birlikte 16 günlük dinlenmenin ardından 3 Şubat 2020 Pazartesi günü derslerine geri dönecekler. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında verilecek" dedi.

KİTAP OKUYUN

Tüm öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunan Dede, "2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılın sona ermesiyle birlikte tatile giren ve karne alma mutluluğunu yaşayan öğrencilerimizin sevincini paylaşıyor, öğrenci ve öğretmenlerimizin iyi tatiller diliyorum. Sevgili çocuklarımız, donem boyunca birçok yeni bilgi, kazanım ve deneyim edindiniz, bunun için çalışıp yoruldunuz.  Bu tatili hem dinlenerek hem de gelişim süreciniz için kitap okuyarak değerlendirebilirsiniz. İkinci yarı yılda sizleri dinlenmiş ve öğrenmeye daha istekli olarak bekliyoruz" diye konuştu.

AİLELER REHBERLİK ETMELİ

Mesajında velilere de tavsiyelerde bulunan Dede, "Değerli velilerimiz bu yarıyıl tatilini; aile içi iletişimi geliştirmek, elimizden geldiği kadar çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmek için bir fırsat olarak düşünmeliyiz. Bunun yanında çocuklarımıza zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacak kitaplar okumaları, sosyal faaliyetlerde bulunmaları yönünde rehberlik etmeliyiz" dedi.

TAKIM İŞİ

Müdür Dede, mesajının sonunda ise şu ifadelere yer verdi:

"Çok kıymetli öğretmenlerimiz, eğitim veli, öğrenci ve öğretmenin paydaşı olduğu fedakarlık gerektiren bir takım işidir. Bu vesileyle Sapanca'nın eğitim öğretim sürecine verdiğiniz destekten, fedakar çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum."